Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mücahit Sak, düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek turnuva için Kocaeli, İstanbul, Yalova, Edirne, Bursa, Zonguldak başta olmak üzere çok sayıda takımın başvurduğunu söyledi.
 
Turnuvaya 15 yaş altında 12, 18 yaş altında 30, genelde 30, kurumsalda 6 ve bayanlar kategorilerinde 12 olmak üzere 90 takımın mücadele edeceğini anlatan Sak, organizasyonun Türkiye Basketbol Federasyonunca gelecek yıl Türkiye'deki 18. merkez olarak programa dahil edileceğini kaydetti.
Sak, federasyon hakemlerinin görev yapacağı turnuvaya yaklaşık 400 basketbolcunun katılacağını dile getirerek, "Turnuvada smaç ve 3 sayı yarışmaları da yer alacak. Cumartesi gerçekleştirilecek açılışın ardından başlayacak turnuvaya tüm vatandaşları davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye Basketbol Federasyonu Organizasyon Sorumlusu Ali Bayraktar da benzeri turnuvaların sporcuların yetişmesi açısından önem taşıdığını, yurt genelinde 3 yıldır gerçekleştirilen organizasyonlara Gebze’nin de dahil edilmesinin mutluluk verici olduğunu vurguladı.