Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni üniversite kurulmasını öngören Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda 21 Temmuz 2014 tarihinde görüşülüp kabul edildi.
Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur açıklamalarına şu şekilde devam etti:  “Gebze'ye Üniversite sözümüz vardı bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz Gebze'ye hayırlı olsun. Sürecin uzamasının gerekçesine de açıklık getiren Okur, çok geniş kapsamlı ve teknik bir Üniversite kuralım istedik bu sebeple de her ayrıntıyı gözden geçirdik ülkemize ve Gebze'mize yarar sağlayacak iyi bir üniversite kurmak için çaba sarfettiklerini ve nihayetinde kanun teklifimiz komisyonda oy birliği ile kabul edilmiştir. Milletvekili Okur, komisyonda kabul edilen Üniversite kanun teklifinin ise son ayağı olan ve 1 Ekim'de başlayacak olan yeni yasama yılında Meclis'te görüşüleceğini ifade ederek 2014 yılı sonuna kadar üniversiteyi kuracağımızı söylemiştik ve bu beyanımızı da son aşama olan TBMM genel kurulunda görüşerek tamamlamış olacağız.”
 
417 KADRO İHDAS EDİLECEK
 
 
 
Milletvekili Okur,  kurulacak olan Gebze Teknik Üniversitesi (GETÜ) adı altında oluşacak olan fakülte ve bölümler hakkında bilgi verdi, bu fakülteler; Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Enerji Teknolojileri Enstitüsü, Biyoteknoloji Enstitüsü, Nanoteknoloji Enstitüsü, Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü, Savunma Teknolojileri Enstitüsü, Bilişim Teknolojileri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden oluşacak. Ayrıca, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde kayıtlı bulunan öğrencilere verilecek mezuniyet belgeleri ile diplomalar, istekleri halinde enstitünün adıyla Gebze Teknik Üniversitesi tarafından verilecek. Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte adı değiştirilen fakülte ve enstitülerin öğrencileri bu kanunun yayımından önceki mevzuata göre öğrenimlerini sürdürecek. Bu kanunun uygulanmasında ortaya çıkacak sorunlar Yükseköğretim Kurulu kararıyla çözümlenecek. Teklifle, üniversiteye 417 kadro ihdas edilmiş olacağını ifade etti.
 
 TEŞEKKÜR ETTİ
 
Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur açıklamalarını şu şekilde tamamladı, “Gebze Teknik Üniversitesi (GETÜ) nin kurulması aşamasında başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Naci Bostancı'ya komisyonda gerekli desteği veren iktidar ve muhalefet Milletvekillerine, Bakanlıklarımızın yetkililerine ve Kocaeli Milletvekillerimize sağladıkları desteklerinden dolayı şükranlarımı sunarım.”dedi.