300 lisans ve 100 yüksek lisans öğrencisi bulunan Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık Bölümü Yapı Malzemesi Laboratuvarı bugün gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Açılışa GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Dekanı Dr. Tülay Tıkansık Karadayı, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zekeriya Özak, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, mimarlık fakültesi öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 
2014 YILINDA YAPILMAYA BAŞLANDI
Açılıştan sonra konuşma yapan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Her açılış ülkemizin gelişiminin bir göstergesidir. 2014 yılında yapılmaya başlandı. 65X30 ölçülerinde olan bina toplam bin 429 metre karelik bir alana sahip olup toplam 4 kattan oluşuyor. Binada 15 hocamız için odaları, 6 derslik, maket atölyesi, yapı malzemeleri atölyesi ve kitaplığı olan modern ve güzel bir bina. Mimarlık fakültesi hocaları bu binanın ön projesini hazırladılar. Geleceğimizi imar edecek mimarlarımızı yetiştirecek olan mimarlarımız bu binalarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün ardından Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Dekanı Dr. Tülay Tıkansık Karadayı da konuşma yaparak, “Binalar hep insanların psikoloji üzerine hem de yaptıkları işleri üzerine etkileri var. Bu nedenle tasarımcılar tasarım yaparken en uygun tasarımları yapmalılar. Bu güzel binanın tasarımı çok beğendim. Bu binanın tasarımını yapan grubu çok teşekkür ediyorum. Mimarlık Bölümü Yapı Malzemesi Laboratuarı’nda ahşap, çelik, beton gibi inşaat malzemelerinin üretim süreci, mekanik özellikleri konusunda öğrencilere eğitim verilmesi amacıyla çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından binanın yapımında emeği geçenlere birer teşekkür plaketi verildi. Açılışta son olarak ise davetliler binayı gezdi.