Türkiye’nin teknoloji üretecek yeni şirketlerini kuracak adayları yetiştirmeyi hedefiyle Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Çayırova kampüsünde yeniden yapılanan Gebze Teknik Üniversitesi, yeni kimliği ile ilk lisans öğrencilerinin kayıtlarını almaya başladı. 3 Temmuz 1992 tarihinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulan ve 22 Ekim 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yasa teklifinin kabul edilmesiyle yeni kimliğine kavuşan Gebze Teknik Üniversitesi’ni kazanan 421 öğrenci kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye başladı.
Kayıt için GTÜ’ye gelen öğrenciler, üniversitenin ulaşım imkanlarından ve kampüs alanından etkilendiklerini dile getirdiler. Bilgisayar Mühendisliği’ni kazanan Gonca Ezgi Çakır, üniversitenin kampüsündan çok etkilendiğini dile getirerek, “Ben başka üniversitelerde de bölümleri puanımın tutmasına rağmen özellikle sağlam bir meslek istediğim için bir de buradaki bilimsel çalışmalar hakkındaki duyumlarımdan dolayı GTÜ’yü yazdım ve memnun olarak geldim. Bilimsel kurumlarla iç içe olması benim için çok etkileyici oldu. Bu bir üniversitenin en temel özelliklerinden birisi sonuçta” dedi.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Serkan Sorman ise, “Biz iş arayan mühendis değil, iş kuran mühendis yetiştiririz sloganı dikkatimi çekti. eğitimin zor olması da dikkatimi çekti. Bu da üniversitenin kaliteli olduğu gösteriyor. İstanbul’a yakınlığı da önemli ama ben sosyal imkanlarından daha çok ders ağırlıklı bir üniversite olduğu için burayı seçtim” diye konuştu.
Yenilenen kimlikleri ile ilk lisans öğrencilerini kabul etmeye başladıklarını dile getiren Gebze Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, “Üniversitemizde 8 bölümde lisans programı uygulanmaktadır. Yaklaşık olarak 2 bin civarında lisans öğrencimiz bulunmakta, 3 bin civarında da lisansüstü, yüksek lisans ve doktora öğrencimiz bulunmaktadır. Bu dönem 421 öğrencimiz üniversitemizi kazanmış bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
GTÜ’nün girişimcilere büyük önem verdiğini söyleyen Özçelik, “Bu anlamda Muaallimköy’de kurulan Bilişim Vadisi’nin büyük ortaklarından biri olmaktadır. Yine Çayırova Kampüsümüz içerisinden teknopark kurma çalışmalarımız da halen devam etmektedir. Amacımız sadece eğitim veren bir üniversitenin yanı sıra öğrencilerimizin mezun olduktan sonra kendi işlerini yapabilecekleri girişimci bir yapıya sahip bir şekilde yetiştirilmesidir. Bu amaca hizmet eden tüm başarılı öğrencileri üniversitemize bekliyoruz” diye konuştu.
Gebze Teknik Üniversitesi, hem sanayi ve teknoloji kuruluşlarıyla entegre çalışması hem de teknoloji üretecek firmaların kuluçka merkezi olma hedefleri ile öğrencilerin tercih sıralarında öncelikleri haline gelmesi bekleniyor. 1 milyon 370 bin 70 metrekare açık alan üzerinde kurulu olan Gebze Teknik Üniversitesi, yenilenen kimliğini kampüs içerisine de yaymak adına ihtiyaçlara daha iyi karşılık verecek yeni fakülte ve hizmet binalarının inşaat çalışmalarını da sürdürüyor. GTÜ, D-100 karayolu üzerinde Sabiha Gökçen Havaalanı’na 21 kilometre, Eskihisar Feribot iskelesine 8 kilometre uzaklığında olması, Gebze Fatih Hızlı Tren istasyonu ile TSE tren istasyonları arasında yer alması bakımından ulaşım imkanları olarak da öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor.