2011 genel seçimleri öncesinde AKP’nin ilimize verdiği sözler arasında bulunan Gebze Üniversitesi ile ilgili yasa teklifi, bugün TBMM Genel Kuruluna geliyor. 2011 genel seçimlerinden hemen sonra CHP Kocaeli milletvekili Hurşit Güneş, Gebze Üniversitesi ile ilgili yasa teklifi hazırlamış, ancak AKP’liler  “Gebze’ye üniversiteyi biz yaparız” diyerek Güneş’in teklifini  red etmişti.

CHP “EVET” OYU VERECEK

Gebze’de Üniversite kurulması konusunu çok yakından takip eden Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş,  bugün TBMM’ye gelecek Gebze Üniversitesi kanun teklifine CHP Grubunun “Evet” oyu vereceğini açıkladı. Güneş, “Ancak bu yasa ile Gebze’ye iyilik değil, kötülük yapılıyor” dedi.

GYTE’NİN TABELASI DEĞİŞECEK

Hurşit Güneş, AKP’nin getirdiği Gebze Üniversitesi yasası teklifini şöyle değerlendirdi:”Bu teklifle,  mevcut GYTE’nin tabelasını değiştiriyorlar. Böylece, ileride  Gebze’de gerçek bir üniversite kurulmasının da önünü kapatıyorlar. Ben, Gebze halkına söz veriyorum. Biz iktidara gelirsek, Gebze’de Hukuk Fakültesi, tıp Fakültesi de bulunan gerçek bir Üniversite kuracağız. Bugün Meclis’e getirilen teklif, sadece GYTE’nin mevcut bölümleriyle bir üniversite kurulmasını öngörüyor.”