Bu kapsamda, ilçenin 5 mahallesine Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Kocaeli Gebze Belediyesinin katkılarıyla spor kompleksi kurulacak.

Kütük, yaptığı açıklamada, Kocaeli Gebze Belediyesinin desteklediği spor kompleksleri için Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla 1 milyon 524 bin 165 lira sponsorluk sözleşmesinin imzalandığını söyledi.

3 basketbol, voleybol, 2 halı saha kompleksi olmak üzere 5 mahalleye spor tesisi kazandırmak için çalışmaların başladığını dile getiren Kütük, şu ifadelere yer verdi: 

"Yapılacak olan bu spor kompleksleri ile gençlerin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde yaşam kalitesini arttırmayı, gençleri ilgi duydukları alanlar doğrultusunda yönlendirmeyi, ufuklarını genişletmeyi, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamayı hedefliyoruz."

Kütük, ilçede ağaçlandırma çalışması başlattıklarını, Selahattin Mahallesi'ndeki Gaza Tope Tepesi'ne ve Diyarbakır Caddesi üzerindeki orta refüje 5 bin 700 fidan dikildiğini aktardı. Kütük, "İlçemiz nasıl ki yeşil Silvan olarak biliniyorsa, yeni yeşil alanların oluşmasını sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir." dedi.