Gebze Balçık Mahallesi’nde bulunan ve imarı olmayan yere yapılan inşa edilen 75 fabrika için yıkım kararı alındı. Yıkıma tepki gösteren fabrika sahipleri yaptıkları açıklamada, alınan yıkım kararının ertelenmesini istedi. Yaşanan durumla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Gebze Balçık Sanayi Derneği Başkanı Ayhan Kara, “Fabrika yaptığımız yerler, tapusu bize ait olan arsalarımızdır. Ancak buranın imarı 13 yıldır bir türlü çıkarılmadı. İmarı olmamasına rağmen bizler buraya 75’i bulan fabrika yaptık. Yapılan bu yerlere su ve elektrik verildi. Hatta elektrik direklerinin parasını kendi cebimizden verdik. Bizler yıkım kararının ertelenmesini ve bizlere süre tanınmasını istiyoruz” dedi.
 
150 MİLYONLUK YATIRIM
75 tane fabrikanın toplam maliyetinin 150 milyon olduğunu ifade eden Kara, “Konuyla ilgili olarak Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile görüştük. Belediye başkanına bizlere süre tanımasını istedik. Ancak kendisi yapılan bu yerlerin kaçak olduğu ve yıkılacağını söyledi. Belediye başkanı ayrıca bu yerlerin imarıyla ilgili olarak bir çalışma olduğunu ancak çalışmanın nasıl sonuçlanacağı bilmedikleri için yıkım kararı aldıklarını söyledi. Kendisine bu konuyla ilgili olarak inisiyatif kullanmasını istedik ancak yapabilecek bir şeyi olmadığını ifade etti. Bizler de bu konuyu bir üst makamlara götürme kararı aldık” diye konuştu.
 
BELEDİYE GÖZ YUMDU
Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Balçık Mahallesi Muhtarı Ayhan Gülşen ise şunları söyledi: “Burada iki tarafın da suçlu var. Bu yerler yapılırken belediye göz yumdu. Belediye, yapanlara ‘cezaya razıysanız yapın’ demişti. Şimdi de yapılan yerleri yıkıyorlar. Şimdiye kadar sadece üç tane temel yıkıldı. Mahkeme geçici olarak durdurma kararı aldı. 12 yıldır imar yasağı var. Bundan dolayı insanlar mecbur kaçak yapıyor. Şimdi de yıkım yapılıyor. 10 Mart’ta yıkım yapılacağı söyleniyor.” Bu karmaşık durum karşısında nasıl bir çözüm üretileceği merakla bekleniyor.
 
Hanifi Surun / bizimkocaeli.com