Yerel seçimlerde muhtar adayı olup ABD Başkanı Obama ile dönemin başbakanı Erdoğan'ı aza yapan, 7 Haziran seçimlerinde Kocaeli bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Karan, Atatürk büstüne baltayla saldırdı

Gebze Hükümet Konağı'nın önünde sabah saatlerinde ilginç bir olay meydana geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre; 34FYP83 plakalı aracıyla bir anda hükümet konağının bahçesine giren 1969 doğumlu Ahmet Karan isimli şahıs, herkesin gözleri önünde aracından baltasını alarak aşağıya indi. Şaşkın bakışlar altında Atatürk büstüne vurmaya başlayan Ahmet Karan, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Ancak Atatürk büstünün tamamen parçalandığı, vatandaşların galyana gelmemesi için hemen hükümet konağının içerisine götürüldü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Ahmet Karan isimli şahıs hemen gözaltına alındı. Ahmet Karan'ın neden böyle bir girişimde bulunduğu bilinmezken, ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
 

Olayın ardından polis ekipleri Ahmet Karan'a hemen müdahale etti
 
ÖNCEDEN DE SALDIRMIŞTI
1969 Giresun Espiye doğumlu olan Ahmet Karan, aynı zamanda bu yıl yapılacak olan 7 Haziran seçimlerinde Kocaeli'den bağımsız milletvekili adayı oldu. 3 çocuk babası olan Karan’ın 2002 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları’nda tedavi gördüğü ve yine aynı yıl içerisinde Gebze Yavuz Selim İlk Öğretim Okulu’ndaki Atatürk büstüne saldırıdan tutuklandığı belirtildi.