Gebze’de meydana gelen hırsızlık olayında Ankara’dan Gebze’ye gelerek, 650 bin TL’yi çalan üç kişi Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu sıkı takip sonucu Ankara’da yakalandı.
Gebze’de film senaryolarını aratmayan cinsten bir soygun olayı yaşandı. Ankara’dan Gebze’ye gelen H.M, K.M ve O.K isimli şahıslar, Gebze’de bir fabrikada çalışan ve şirkettin parasını bankadan çekmeye giden V.A’nın önce aracın tekerini patlattı, ardından ise çantada bulunan 650 bin TL’yi alıp kaçtı. Olay ise şöyle gelişti; Olay Ağustos ayında gerçekleşti. H.M, K.M ve O.K zanlılar Ankara’dan Gebze’ye gelerek Gebze’de bir fabrikada çalışan V.A’yı takip etmeye başladı. V.A ise fabrika yetkililerin talimatı üzerine İstanbul Kurtköy’de bir bankadan fabrikaya ait 650 bin TL’yi çekerek çantaya koydu.
 
BIÇAK İLE LASTİKLERİ PATLATTILAR
 
Ardından V.A çektiği parayı tekrar bankaya yatırmak için Gebze’ye geldi. İşlemleri yaptırmak için bankaya giren V.A Para dolu çantayı ise araçta bıraktı.  Bu sırada zanlılar V.A’nın kullandığı otomobilin lastiklerini bıçak ile keserek patlattı. Bankadan çıkan V.A aracın lastiklerinin patlamış olduğunu gördü. Ardından aracın kapılarını kilitleyen V.A lastikçiye gitti. Bu esnada H.M, K.M ve O.K yanlarında bulunan özel bir düzenek ile( sinyal kırıcı) aracın kapılarının kapanmamasını sağladı. Sonrasında üç zanlı, araç içinde bulunan para dolu çantayı alarak kayıplara karıştı.
 
ANKARA’DA OPERASYON
 
Gelen ihbarlar üzerine hareke geçen Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Ekipleri kaçan zanlıları aramaya koyuldu. İl sınırlarına taşan aramalar neticesinde Gebze Asayiş Büro ekipleri yapmış olduğu operasyonla H.M, K.M ve O.K’yı Ankara Yenidoğan’daki evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Yaşanan olay sonrasında ifadeleri alınan şahıslar ardından adliyeye sevk edildi.