Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Gebze’de fotoğrafçılık semineri gerçekleştirdi. Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi konferans salonundaki seminere katılan Fotoğraf Sanatçısı ve Yönetmen Faik Çağlar Akdaş, gazetecilere temel fotoğrafçılık hakkında teknik ve pratik bilgiler verdi

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Levent Altun, cemiyet olarak üyelerinin mesleki eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirterek, benzer eğitimlerin önümüzdeki süreçte artarak devam edeceğini söyledi.
Başkan Yardımcısı Cüneyt Türesin de, eğitim çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de yer vereceklerini dile getirdi.
Seminere ev sahipliği yapan Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz de, Gebze’nin gazetecilik açısından yoğun bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Halkın gözü kulağı olan gazetecilerin her zaman yanındayız” dedi ve başarılar diledi.

İyi haber fotoğrafı nasıl çekilir?

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Ana Sanat Dalı mezunu fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Faik Çağlar Akdaş, Gebzeli gazetecilere temel fotoğraf çekme tekniklerinin yanı sıra başarılı haber fotoğrafı, kompozisyon ve fotoğraf sanatına bakış açısı gibi konularda önemli bilgiler sundu.
Ulusal ve uluslar arası alanda başarılı gazeteci fotoğraflarından da örnekler sunan Akdaş, iyi bir haber fotoğrafı çekebilmek için sadece iyi fotoğraf makinelerinin yeterli olmadığını, bakış açısı, zamanlama, kompozisyon ve birçok özelliğin olması gerektiğini anlattı.
Haber fotoğrafçılığında etik değerlere de vurgu yapan Akdaş, Akbaba ile ölmek üzere olan Afrikalı çocuğun fotoğrafını anımsattı.
Seminerin ardından Akdaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seminere katılanlara belgeleri Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenecek mangal partisi etkinliğinde takdim edilecek.