Gebze Tarih Araştırma Komisyon Başkanı Araştırmacı Yazar Resul Orman 23 Ağustos’da Gebze’de Çaldıran Savaşı’nın 500 yılı nedeniyle bir konferans düzenleyeceklerin açıkladı.
Orman yaptığı açıklamada, “Çaldıran Savaşı, Türk tarihinde olduğu kadar hem İslam hem de dünya tarihinde önemli bir yere sahiptir. Düzenleyeceğimiz bu konferans ile Türk tarihinin önemli bir devresini oluşturan Çaldıran Savaşının bütün yönleriyle ele alınıp, yeniden gündeme getirilmesi, tartışılması ve irdelenmesi planlanmaktadır. Ayrıca bu bilimsel toplantıda varılan sonuçlar gerek medya vasıtası ile gerekse yazılı olarak kamu ile paylaşılarak, tarihimizin bu unutulma Savaşı daha iyi anlaşılmasına ve hatırlanmasına da bir katkı sağlanmış olacaktır. Bu amaçlarla Gebze Tarih Araştırma Komisyonu, ilmî, tarihî ve entelektüel sorumluluğu gereği, “500. Yılında Çaldıran Savaşını Anmak Ve Anlamak” başlığı altında, Prof. Dr. Bilgehan Pamuk’un konuşmacı olarak katılacağı konuya özel bir Konferans düzenlemeyi gerekli görmüştür.”dedi.
 
Söz konusu konferans 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü sat 20.00-21.00 arasında Gebze Belediyesi Gebze Sivil Toplum Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.