Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli Hemşeri Dernekleri Federasyonu(KODEF) ortaklaşa başlatmış olduğu uyuşturucu ile hayır kampanyası ile vatandaşları bilgilendirecek.
Dün ise başlatılan kampanya ile ilgili Gebze Sivil Toplum Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, Kocaeli Hemşeri Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeki Gündüz, dernek yöneticileri ve Gebze’deki dernek başkanları katıldı.
 
Programda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, KODEF ile ortak bir afiş çalışması hazırladıklarını belirterek, bu yapılan afişleri otobüs ve billboardlara asarak vatandaşları uyuşturucu konusunda bilgilendireceklerini ifade etti. Kendileri için sivil vatandaşlar ile çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu konuda önemli bir adım attıklarını söyledi.
 
10 AYDA 230 NARKOTİK OLAY
 
Gebze’de uyuşturucu konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Müdür Yılmaz, “ Gebze’de 2014 yılı içinde 230 adet narkotik olay oldu. Bu olaylardan 318 kişi gözaltına alındı. 38 kişi cezaevine gönderilirken, 280 kişi ise serbest bırakıldı. Fakat serbest kalan kişilerin mahkemeleri devam etmektedir. Ayrıca 2014 yılı içinde 85 kilo 500 gram eroin, 333 adet extasy, bin 860 gram bonzai, 10 kilo toz esrar, 11 adet Hint keneviri ve 5 kilo kubar esrar yakaladık. Uyuşturucu konusunda detaylı olarak çalışmalar yapıyoruz” dedi.
 
GEBZE’DE 450 KİŞİ TEDAVİ GÖRÜYOR
 
Yine Gebze ‘de 2014 yılında uyuşturucu kullanımından dolayı tedavi gören kişilerin olduğunu belirten Müdür Yılmaz, “2014 yılı içerisinde uyuşturucu kullanımımdan tedavi gören Gebze’de 450 kişi bulunuyor. Bunların tedavileri bizler takip ediyoruz. Ayrıca 18 yaş altında da 26 kişi uyuşturucu tedavisi görüyor. Toplamda 18 yaş üstünde 738 kişinin uyuşturucu kullandığını tespit ettik. Bunların 450’si kendi istekleri ile tedavi olmak istediler. Şunda 18 yaş altında uyuşturucu kullanan 48 kişi bulunuyor. Bunlardan yine 26 kişi tedavi oluyor” diye konuştu.