Kocaeli Barosu’nun ekim ayında gerçekleşecek olan kongresi öncesi yönetim kurulu için Gebze’den Fatih Aydın’ın ardından Zekeriya Işık da adaylığını açıkladı. Başkan adayları Hakan Lamper ve Sertif Gökçe ile birlikte Gebze adaylarının da yönetim için mücadele edeceği kongrede yarışın Ramazan Bayramı’nın ardından daha da ivme kazanması bekleniyor. Baro yönetimine bugüne kadar Gebze’den çok az sayıda yönetici girebildi. Çarşaf liste engeline takılan Gebzeli yönetim kurulu adaylarının ortak özelliği ve avantajları ise her ikisinin de Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmaları. İlimizdeki emsal ölçekli diğer sivil toplum örgütlerinin aksine İzmit delegasyonunun Gebze delegasyonuna kat kat fark atması, Kocaeli Barosu’nun yönetim kurulunda Gebze Bölgesi temsilinin önündeki en büyük engellerden biri.
 
İKİ ADAY DA KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU
 
Kocaeli Barosu yönetim kurulu üyeliği için medeni cesareti ile kişisel bir çıkış yaptığını belirten Fatih Aydın, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olmasının bu aşamada önemli bir avantaj kaydettiğini, Gebze’nin yanı sıra İzmit hukuk camiasında da iyi bir çevre ve desteğe sahip olduğunu belirtti. Geçen dönem Gebze Bölgesi’nin Avukat Arif Aküzüm şahsında yönetim için tek aday çıkarttığını, Aküzüm’ün aslında hayli iyi oy almasına karşın bunun yönetimi girmek için yetmediğini kaydeden Fatih Aydın, bu dönem şahsıyla birlikte iki aday çıkmasına karşın Gebze’den yönetime bir ismin girmesinin yüksek olasılık olduğunu söyledi. Aydın gerek kendisinin gerekse Zekeriya Işık’ın KOÜ Hukuk Fakültesi mezunu olmasının önemli bir avantaj olduğunu dile getirdi.
 
SOLAKOĞLU, GEBZE’NİN EKSİĞİNİ HİSSETTİRMEDİ
 
Kocaeli Barosu yönetiminde Gebze temsilinin büyük önem taşıdığını kaydeden Aydın sorumuz üzerine mevcut yönetimde Gebze’den bir avukatın yer almamasına karşın Tamer Solakoğlu başkanlığındaki yönetimin özellikle bu dönem o boşluğu hissettirmediğini, Baro’nun Gebze’ye yönelik olarak da önemli ve ciddi çalışmalarda bulunduğunu, sorunlarına eğildiğini kaydetti. Gebze Bölgesi’nin 600 bin kişilik bir nüfusa denk geldiğine işaret eden Aydın, “Bu konuya meslekten ziyade toplumsal anlamda hukuki bir eksik olarak bakıyorum. Kocaeli Barosu yönetiminde Gebze’den bir avukatın yer alması sadece bölgedeki avukatların değil bölgesel hukukun, bölge halkının temsili anlamında önemlidir” dedi.
 
BAŞKAN ADAYLARI GEBZE TEMSİLİNE İNANIYOR
 
 “Başkan adaylarımız Hakan Lamper ve Sertif Gökçe’yi geçen hafta Bayramoğlu’ndaki iftarımızda ağırladık. Başkanımız Tamer Solakoğlu ise daha önce başka bir programa söz verdiğinden ötürü katılamadı. Her iki başkan adayımız da yönetimde Gebze temsilinin olması gerektiğine inanıyor. Başkan adaylarımızın bu yaklaşımı da yönetimde Gebze temsilinin olasılığını arttırıyor” dedi. Fatih Aydın kongrede seçime çarşaf liste ile gidileceğini hatırlatıp, şahsı adına herhangi bir başkan adayı ile ortak hareket etmesinin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
 
FATİH AYDIN KİMDİR
 
Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu adaylarından Fatih Aydın, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ilk mezunlarından. 1994 yılında kurulan fakülteye aynı yıl girip 1999’da mezun olan Aydın aynı zamanda Aslan Çimento Endüstri Meslek Lisesi’nin de (1992) ilk mezunları arasında. Elektronik bölümünü bitiren, müziğe olan ilgisinden ötürü bir dönem konservatuvar bölümünü de zorlayan ancak bu amacına ulaşamayan Aydın sevdiği meslek olan hukuk için ilk üniversitesi sınavına dersane desteğiyle girmiş ama ikincisinde, dersaneye gitmeden tutturmuş. Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde dünyaya gelen Fatih Aydın’ın eşi polis memuru. İki çocuk babası olan Aydın, Gebze’de Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin üyesi. 2012 yılında Kocaeli Barosu Gebze Temsilcisi seçilen Faruk Hezer’in yardımcılığını yapan Aydın, Baro yönetimine adaylığını açıkladıktan sonra bu görevinden istifasını verdi.