Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzeli hacıları yemekte ağırladı. Hac farizasını yerine getirerek kutsal topraklardan dönen hacılar için Eskihisar Hisartepe’de düzenlenen yemeğe ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Sadık Albayrak, Nilay Ayran, başkan danışmanı Şakir Bitmez, hacıların aileleri de katıldı.
ALLAH HERKESE NASİP ETSİN
Gebzeli hacılara hitaben selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Rabbim hepinizin sıhhat içerisinde geri dönmenizi nasip etti. Rabbim haccınızı kabul etsin inşallah. Allah tekrarını nasip etsin, gidemeyenlere de gitmeyi nasip etsin inşallah. Rabbimin yolunda, Peygamber efendimizin izinde, Kur’an rehberliğinde yürümeyi nasip etsin. Hanım kardeşlerimizi, annelerimizi Gebze Belediyesi olarak önemsiyoruz. Bir erkek bir kişiyi eğitir, bir anne ise hem kendini hem eşini hem de çocuklarını eğitir. Belediye olarak Gebzeli hanım kardeşlerimize ve gençlerimize yönelik çalışmalarımıza hız verdik.
ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ
Cumhurbaşkanıyla, Başbakanı, bakanları, bölge milletvekilleriyle, yerel yönetimleriyle kendi içinde ve bölgesinde kalkınan lider bir ülke kimliği kazanan Türkiyemizin bu yükselişine engel olmak isteyen hainler var. 15 Temmuz’da vuku bulan hain kalkışma büyük Türk milletimizin vakur duruşu ve iradesine sahip çıkmasıyla hamdolsun başarısız oldu. Vatanımızı hainlere karlı savunurken şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle yad ediyoruz” dedi.
İBADETLERİN EN GÜZELİ
Başkan Köşker’in ardından Gebzeli hacılara hitap eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Allah kabul etsin. İbadetlerin hepsi güzel. Fakat Hac ibadetleri hepsinden güzel. Ben ilk defa 92 yılında hacca gittim. Beytullahı gördüğümüz zaman çok farklı bir heyecan yaşadık. Hac anlatılmaz, hac yaşanır. Kelimelerle anlatmak mümkün değil, yaşayan bilir onu. Beytullahı tavaf etmek, ibadetlerin zirvesidir. Rabbim, hacıdan sonrada aynı şuuru devam ettirmeyi nasip etsin. Tekrar haccınızı tebrik ediyorum. Rabbim hepimize sıhhat versin. Rabim tüm insanlığa, huzur, bolluk, sadet, bereket ihsaneylesin diyor hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından Gebzeli hacılara hediye takdim edildi.