Gıda zehirlenmesinden hayatını kaybeden Gebze Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yüksel Aktaş'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi. Yüksel Aktaş'ın (54) İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan cenazesi, İzmir'in Buca ilçesindeki Darul Kuran Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına, Aktaş'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık katıldı.

Cenazeye, Adalet Bakanı Kenan İpek ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun çelenk gönderdiği görüldü. Aktaş, kılınan namazının ardından Buca Gökdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"DIŞARIDA YEMEK YEMEZDİ"

Hakim Aktaş'ın ablası Sebahat Aktaş, cenazenin kaldırılmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin ölümünün şüpheli olduğunu söyledi. Aktaş'ın yediğine içtiğine çok dikkat eden birisi olduğunu anlatan abla Aktaş, "Yemeğini evinde yapıyordu, dışarıda yemezdi. Ne oldu, suyuna mı çayına mı attılar? Gıda zehirlenmesi diyorlar ama kardeşimi zehirlemiş olabilirler" dedi.

"ŞÜPHELİ ÖLÜM DİYORLAR"

Savcılığa müracaat ettiklerini açıklayan Aktaş, şöyle konuştu:

"Doktorlar kesin bir şey yazmadılar. Bir hafta sonra ne olduğu otopsiden çıkacak. Sadece şüpheli ölüm diyorlar. Hiçbir şeyi yoktu. Biraz rahatsız diye hastaneye kaldırıyorlar. Fenalaşmış, terlemiş. Bizimle de konuştu, hastaneye gitti. Hastanede bütün gün gözetim altında kaldı. Zehirlendiğini de anlamamışlar. Bir ihmalkarlık da var. Kardeşimin şüpheli ölümünün incelenmesi için savcılığa müracaat ettik. Evdeki bütün yiyeceklerinden her şeyden örnekler alındı. Sonuca göre hareket edeceğiz."

"İYİYİM ABLA" DEMİŞTİ

Hakim Aktaş'ın bir diğer ablası Nezahat Aktaş Doğan ise rahatsızlandıktan sonra kardeşiyle konuştuğunu kendisine "abla nefes alamıyorum" dediğini aktardı. Doğan, "İhmal olduğunu düşünüyorum. İlk görüştüğümde 'iyiyim abla' demişti. İnsan ömrü bu kadar basit değil. Nöbetçi doktoru aradım, cevap alamadım. Bir türlü ulaşamadım. Şu an bir şey diyemiyoruz. Sonuç çıktıktan sonra her şey belli olacak" diye konuştu.

Güzeltepe Konutları'ndaki hakim ve savcılar lojmanların ikamet eden Gebze Adliyesi 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yüksel Aktaş, fenalaşması üzerine arkadaşlarının yardımıyla Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.