Gebze'nin düşman işgalinden kurtuluşu 95'inci yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Belediye Başkanı Yardımcısı Sadık Albayrak, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
MEHTARAN BÖLÜĞÜ KONSER VERDİ
Tören Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün verdiği konserle başladı. Mehteran Bölüğünün konserinin ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma gerçekleştiren Başkan Köşker, “Kurtuluş Günleri bizlere, bu toprakları miras bırakan atalarımıza, milletimize ve gelecek nesillere olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan çok özel günlerdir. Tarihin her döneminde milli birlik ve bağımsızlığı için destanlar yazan Aziz Türk Milleti; harici ve dahili düşmanlarla da aynı kararlılıkla savaşmayı da bilmiştir.
MİLLETİMİZ BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE
Bunun son örneğini, 15 Temmuz’da, Peygamber Ocağımız olan milletimizin göz bebeği ordumuza yuvalanan hainlerin kalkışması sırasında yaşadık. 15 Temmuz hain kalkışmasında Başkomutanları ve Cumhurbaşkanları Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında tek vücud olan aziz milletimiz; şanlı tarihimize bir kurtuluş destanını da altın harflerle yazdı. Kurtuluş Savaşı’nı verdiğimiz yıllar, milletimizin var olma savaşı verdiği ve yeniden tarih sahnesine çıktığı yıllardır.
15 TEMMUZ DESTANI
Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki milletimizin, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini gösterdiği tarihi bir dönüm noktasıdır. Başta İstiklal Savaşı ve sonrasında yaşadığımız, milletçe yazdığımız 15 Temmuz Destanı göstermiştir ki; birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz taktirde karşımıza çıkan tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Bu şehri yönetenler olarak, 95 yıl önce düşman işgalinden kurtarılan bu güzel şehri mamur etmek, ilçemizde yaşayan insanlara layık oldukları en güzel hizmeti vermek, en kutsal görevimizdir.
YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Bu güzel kenti sağlıklı, yaşanılabilir, çağdaş dünyayla bütünleşen bir kent haline getirmek, sadece hemşehrilerimize karşı değil, atalarımıza karşı da bir vefa borcudur. Bizler, bu bilinç ve kararlılıkla, bıkmadan ve yorulmadan çalıştık, bundan sonra da aynı heyecan ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gebzeli hemşehrilerimin Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.