Gebzespor Başkanı İlker Çakır, kulüp başkanlığından istifa etti. Gebzespor başkan Yardımcısı ve aynı zamanda eşi Serap Çakır ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İlker Çakır, Gebzespor’un şampiyon olamaması nedeniyle değil, kulübün yalnız bırakılması ve sonunun olmayacağını düşündüğü için istifa ettiğini söyledi. İlker Çakır, “Belediye başkanı ve milletvekillerini ne yazık ki 15 dakika statta tutabildik, sahipsiz olan bu takımın geleceğinin olmadığını düşünüyoruz. Kaymakam ve GTO başkanı ile bazı kişiler hariç destek veren olmadı” şeklinde konuştu. Toplantıya Gebzespor’un yöneticileri ve futbolcuları da tam kadro katılırken, basının ilgisi de son derece fazlaydı.
 
Kısa zamanda iyi işler yaptık
 
Gebzespor'un kapanmasına gönlünün razı gelmediği için 21 Temmuz günü yapılan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu ifade eden Çakır, “2 haftalık bir süreçte yoğun bir çalışma sonucu, Gebzespor'u başarı ile temsil edecek bir takım kurduk. Kısa sürede yapılabilecek iyi işlerden birisine imza attığımızı düşünüyoruz. Ama ligi istediğimiz yerde bitiremedik. Şampiyonluk dışında ki tüm neticeler bizim için başarısızlıktır. Biz Gebzespor'un yerinin en kötü olasılıkla 2. lig olduğunu düşünüyorduk. Ve Gebzespor'u 2. Lig kriterlerinde yönettik. Tesisimizi baştan aşağı yeniledik. Gebzespor'a bunlar yakışırdı, bizde öyle yaptık. Bana göre hak ettiğimiz yer PTT 1. Ligidir. Hedefimiz de bu takımı, 1. Lig'e taşımaktı” dedi.
Çakır konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün aldığımız kararın da asıl nedeni, kulübün geleceğinin olmamasıdır. Bunun Gebzespor'un borçları ile de çok alakası yok. Beyler, Gebze kenti Gebzespor takımının borcunu 24 saatte kapatır. Ben de kendi adıma bu borçları tek kalemde kapatabilirim. Ama birileri hala daha Gebzespor'un yanında olmaktan kaygı duyuyor, geri adım atıyorsa, Gebzespor'un geleceği olamaz. Ben yola çıkarken, tek hedef şampiyonluk dedim. Planlama yaparken de, şampiyonluğun Gebzesporun önünü açacağını düşünüyordum. Şampiyonluk dışında ikinci de olsak başarısızlıktır dedim. Bunun arkasındayım. Bu istifanın nedeninin kesinlikle kaçan şampiyonlukta aramayın. İstikrar ve birlik-beraberliği sağladığımız, Gebze kentini takımının yanında kenetlediğimiz, iddiamız olmadığı halde 15 bin kişiyi tribünlere çektiğimiz, öğrencileri, aileleri statlara doldurduğumuz bir sezonu başarısız sayamayız. Bugün bizim istifa etmemizde ki asıl neden, kenti yönetenlerin yanımızda olmamasıdır.”
 
Biz onlardan para istemedik
 
Gebzespor’un, şehri yönetenler tarafından sahipsiz bırakıldığını ifade eden Çakır, “Sayın Ticaret Odası Başkanımız, Nail Çiler Ağabeyemiz, Sayın Kaymakamımız Mehmet Aslan Bey, KASKF Başkanı Murat Bey, yanımızda gördük. Fakat, Gebze'de yaşayan insanların, oy vererek, Gebze'yi yönetmek için yetki verdiği, Gebze'nin şehri-i emini olarak seçilen Belediye Başkanımız. İktidar saflarında yer alıp Gebze'yi temsil yetkisi olan Milletvekili arkadaşlarımız, ne yazık ki, üzülerek söylüyorum Gebze'nin tek ortak değeri olan Gebzespor'a sahip çıkmamışlardır. Biz onlardan para pulda istemedik. Gelin yanımızda olun dedik. Birlikte bu takımı başarıya taşıyalım. Başarıya giden yolda siz yanımızda yoksanız biz eksik kalırız dedik. Ama ne acıdır ki, tribünlerle arası açık olan Belediye Başkanımızı hacca uğurlarken, helallik yolladığımız, maçımızda alkışladığımız halde iki üç tane maçımızda 10-15 dakika statta tutabildik” şeklinde konuştu.
 
Toplantı, şu anda devam etmekte olup İlker Çakır ve eşi Serap Çakır basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor.

 

41gebze.com