BAL 9. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Gebzespor, lider Elmasbahçeler’in ardından Sultanbeyli Belediyespor’a da mağlup olarak beşinciliğe geriledi.
 
 
Önemi büyüktü
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Gebzespor dün sahasında grupta ikinci sırada bulunan Sultanbeyli Belediyespor’u ağırladı. Önceki hafta deplasmanda lider Elmasbahçeler karşısında farklı mağlup olan mor menekşeler, zirve yarışından kopmamak için Sultanbeyli Belediyespor maçına ayrı bir önem veriyordu.
 
Dokuz kişi kaldı
Sert esen lodosa rağmen Gebzeli taraftarlar takımlarına destek olmak için stada koştu. Karşılaşmaya kontrollü başlayan mor menekşeler, 17. dakikada penaltıdan yediği golle geriye düşerken penaltıya sebebiyet veren Mustafa’da takımını 10 kişi bıraktı. 25. dakikada Okan’da kırmızı kart göürünce Gebzespor daha ilk yarı tamamlanmadan sahada 9 kişi kaldı.
 
Tek sayı H.İbrahim’den
Bu pozisyonun bir dakika sonrasında Gökhan, Sultanbeyli Belediyespor skoru 2-0 yaptı.  Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. 65. dakikada Okan durumu 3-0 yaparak takımını rahatladı. Mor menekşelerin tek sayısı ise 71. dakikada Halil İbrahim’den geldi ve mor menekşeler sahadan 3-1 mağlup ayrılarak zirve yolunda önemli bir yara aldı.
 
İki kırmızı kart
Gruptaki birdiğer temsilcimi Çayırovaspor ise dün sahasında Bozüyük Vitraspor’u ağırladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan yeşil siyahlılar, 13. dakikada Fatih’in attığı golle öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla tamamladı. İkinci yarıda ortam gerildi. 74’de Çayırovaspor’dan Cihan Halil, konuk ekipte ise Gürkan Satış kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
 
Üst sıralara tırmandı
Ardından Tayfun Özdemir aradaki farkı ikiye çıkartan golü attı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Çayırovaspor sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyet ile puanını 23’e yükselten yeşil siyahlılar hızla üst basamaklara doğru tırmandı. Yeşil siyahlıların Gebzespor ile arasındaki puan farkı da ikiye inmiş oldu.
 
Maç yarıda kaldı
Gruptaki diğer temsilcimiz Sultan Orhanspor, Altınova Belediyespor deplasmanında puan mücadelesine çıkmıştı. Maç saatinde şiddetini gittikçe arttıran şiddetli lodos nedeniyle karşılaşmanın hakemi müsabakayı 23.dakikada tatil etti. Müsabakanın önümüzdeki günlerde kaldığı dakikadan itibaren oynanması bekleniyor.