Kocaeli’nin Gebze İlçesinde Gebze Üniversitesi kurulmasıyla ilgili yasa teklifi  önceki gün TBMM’de kabul edildi.  Gebze Üniversitesi yasa teklifine, AKP’liler dışında CHP ve MHP milletvekilleri de destek verdiler.

Gebze Üniversitesi konusunu yakından takip eden, daha önce 2011’de bu konuda yasa teklifi veren Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, bu yasayı değerlendirirken, “Gebze için kazanç değil, kayıp oldu” dedi.

YENİ ÜNİVERSİTE KURULMUYOR

Geze Üniversitesi ile ilgili yasayı gazetemize değerlendiren CHP Kocaeli Milletvekili Prof.Dr:Hurşit Güneş şunları söyledi: “Gebze’de gerçek bir üniversite kurulmasını istiyorduk. Ancak, yıllar önce merhum Erdal İnönü’nün girişimi ile kurulan GYTE’nün adını, tabelasını değiştirdiler. Halen GYTE’nde 127 kişi görev yapıyor. Yeni üniversitenin de 127 kişilik kadrosu var. Biz, Gebze’de boşlatılan Askeri Kışla arazisinde modern, Gebze’ye hizmet verecek bir Gebze Üniversitesi kurulmasını istiyorduk.  AKP’liler GYTE’nün tabelasını değiştirdiler. Böylece, Gebze’de gerçek bir üniversite kurulmasının da önünü kapatmış oldular.”

OYUNA GELMEDİK, OY VERMEDİK

2012 yılında kendisinin hazırladığı Gebze Üniversitesi yasasına AKP’nin hayır oyu verdiğini hatırlatan Güneş, “Aslında meclisten geçen bu yasa Gebze için iyilik değil. Ama biz oyuna gelmedik.  Tasarıya CHP olarak olumlu oy verdik. Aksi halde, AKP’liler (CHP Gebze Üniversitesi’ne karşı çıktı) diyeceklerdi. Şimdi üniversite kurmakla övünecekler. Ama Gebze Üniversitesi bu haliyle bir işe yaramayacak.

GEBZE’NİN ÇOK EKSİĞİ VAR

Hurşit Güneş, Gebze bölgesinin Kocaeli’nin en sıkıntılı bölgesi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gebze’nin çok ağır yükü var. Ama Kocaeli’den kopmuş. sosyal yaşam, kültürel yaşam yok. Fabrika patronları, yöneticileri Bostancı’da oturuyor,  Gebze’ye gündüz iş için geliyorlar. Biz Osman  Hamdi Bey’in adını taşıyan  Güzel Sanatlar Enstitüsü kurulsun istedik. Hiç bu konuları düşünmediler, GYTE’nün tabelasını değiştiripş, üniversite kurduk diyorlar.”

TÜRKAN’IN TIP FAKÜLTESİ ÖNERGESİ

Gebze Ünieversitesi ile ilgili yasa tasarısının Meclis’te görüşülmesi sırasında MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, bu üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasına yönelik önergesinin de AKP’liler tarafından red edildiği öğrenildi. CHP milletvekili Hurşit Güneş de Gebze’de kesinlikle bir Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ihtiyaç olduğuna inanıyor.