Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Atık Getirme Merkezi (AGM)’nin vatandaşlar tarafından daha rahat kullanılabilmesinin sağlanması için yol güzergahlarına yönlendirme tabelaları yerleştirildi.
 
Geçtiğimiz aylarda tüm eksiklikleri giderilen Kartepe AGM il içi ve il dışı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü ve Kocaeli Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından denetlenerek “Uygunluk” belgesi de almaya hak kazandı.
 
Çevreye duyarlılığı ile bilinen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in direktifleri doğrultusunda çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki, Türkiye’de faaliyete geçirilen AGM’ler arasında örnek gösterilen tesise ulaşıla bilirlik konusu da ihmal edilmedi. Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, “Her yoldan AGM’ye kolay ulaşım sağlanabilmesi adına ana arter güzergahlara yönlendirme tabelaları yerleştirdik” dedi.
 
Evlerinde atığı olan vatandaşların da Kartepe AGM’yi rahat bulup ulaşması adına yapılan düzenleme ile atık getirme merkezinin işlevselliğinin daha da artacağına dikkat çeken Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri’nde görevli Yüksek Çevre Mühendisi Gökçen Gönülay, “Evlerden kaynaklı elektrikli ve elektronik atıklar, iri hacimli atıklar, tarihi geçmiş ilaç vb. atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar, boya vb. kontamine atıklar AGM’de toplanarak çevreye zarar verilmesinin önüne geçilmiş olacak” dedi.