Büyük bir hasretle beklediğimiz Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 11 Temmuz’da açılacağı belirtilmişti ama bu tarihte tutumadı. Son Tarih 25 Temmuz.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı için açıklanan 11 Temmuz tarihi de ertelendi. Hattın 25 Temmuz’da açılacağı belirtildi.  Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009’da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate düşecek. Ankara-İstanbul YHT hatlında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak. İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbul YHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya ulaşacak.

Günlük 16 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika veya yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek. Ankara ile İstanbul YHT hattının hizmete girmesiyle yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78'e çıkması öngörülüyor. Ankara-İstanbul YHT hattında günde yaklaşık 50 bin, yılda 17 milyon yolcuya hizmet verilmesi hedefleniyor. Hattın açılışını başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.