30 Mart yerel seçimlerinde SP Çayırova Belediye Başkan adayı olan İlhami Bayrak, yaklaşık yüzde 19 oy oranıyla başarılı bir çalışmaya imza atmıştı.
 
Belediye başkan adayı Bayrak, seçimlerin ardından da SP ilçe başkanlığı görevine geri dönmüştü.
SP’li Bayrak, şuan halen ilçe başkanlık görevini yürütüyor.
Genel seçimler için oldukça umutlu konuşan İlhami Bayrak, Çayırova’nın tüm ilçeler arasında en iyi oy alınacak yer olduğundan emin.
İşte İlhami Bayrak’ın genel seçimler hakkındaki düşünceleri:
“Tüm siyasi partiler seçimlere kazanmak için girer. Bizler de bu güne kadar her seçime çok ciddi hazırlandık ve kazanmak için girdik.
Önümüzdeki genel seçimler için ise Çayırova’daki mevcut aldığımız oyun üzerine koyarak süreci tamamlayacağız. Seçimden seçime çalışan siyasi parti olmadığımız için 30 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından çalışmalara kaldığımız yerden devam ettik.
Belediye başkan adayı olarak seçime girdim, seçimin hemen ardından da yeniden ilçe başkanlığı görevime geri döndüm. Genel seçimlerde şundan eminim ki tüm ilçeler arasında Çayırova en başarılı ilçelerin başında olacak. Milletvekilliği adaylığı noktasında ise siyasi terbiyemiz gereğince ‘aday olurum’ ya da ‘aday olmam’ gibi şeyler söylemem doğru olmaz. Saadet Partisi’nde böyle şeyler konuşulmaz. Kocaeli’de milletvekili olacak çok değerli arkadaşlarımız var. Benimle ilgili gündeme gelen böyle bir konu yok, konuşmak da doğru olmaz. Bizler, parti disiplini gereği hep birlikte görev yaparız, taşın altına elimizi birlikte koyarız.”