İl İstihdam Kurulu toplantısı konuşan İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, ‘11 binin üzerinde açık işimiz var. 11 bin kişiyi hemen işe yerleştirebilecek durumundayız’ dedi.

İl İstihdam Kurulu toplantısı Emex Otel'de gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını vali Ercan Topaca yaparken, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ile kurul üyeleri de programda hazır bulundu. Toplantıda yaptığı konuşmada Vali Topaca, en önemli sorunun istihdam olduğu söyleyerek ilimizde 52 bin işsizin olduğunu söyledi.

Topaca şunları söyledi; “En önemli sorun istihdam. İstihdam sadece işsizlerin değil genel anlamda devletin, kurumlarının, iş adamlarının ve toplumu oluşturan tüm unsurların kafa yorması gereken bir sorun. İşsiz sayısına baktığımızda diğer illere göre şanslı bir il konumundayız. 2014 yılı mayıs ayına kadar iş isteyen ve işe yerleştirme olarak İŞKUR'a 25 bin 707 kişi başvuruda bulunurken, 10 bin 217 kişi ise işe alındı. Bu yıla devreden işsiz sayımız 52 bin 52'dir. 2014 yılı mayıs ayına kadar toplam 9 bin 705 işsizlik maaşı başvurusu olurken, 4 bin 18 kişinin başvurusu reddedildi. 5 bin 687 kişinin ise işsizlik başvurusu kabul edildi. 7 bin 881 kişiye toplam 21 bin 450.930 TL ödeme yapıldı.”

İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi yaptığı konuşmada iş arayanları beklediklerini belirterek,  “Şuan kurumumuzda 11 binin üzerinde açık işimiz var. 11 bin kişiyi hemen işe yerleştirebilecek durumundayız. Bu nedenle iş arayanların bizlere müracaat etmesini istiyoruz” dedi.