CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, IŞİD’in Türkiye’de ağırlıklı olarak faaliyet yürüttüğü bölgeleri ve 2012 yılından bu yana Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybeden IŞİD savaşçısı 90 gencin takma isimlerini açıkladı.
27 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısında IŞİD’in Konya’daki yapılanması ve faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunup, emniyet ve hükümeti uyardığını belirten Kart, 1 Eylül’de Konya Emniyeti’nce yapılan açıklamada, kendisine, “sansasyonel amaçlı açıklama yapma” suçlamasının yöneltildğini ifade etti. Sansasyon ve hasamet yoluyla siyaset anlayışına hiçbir zaman tenezzül etmediğini vurgulayan Kart, eline ulaşan yeni bilgilerin kritik tablonun Konya ile sınırlı olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.
 
KOCAELİ IŞİD HAVZASI MI?
 
Kart, ardından elindeki verileri basın mensuplarıyla paylaştı. Kart, IŞİD’in Türkiye’de ağırlıklı olarak faaliyet göstergi bölgeleri şöyle sıraladı:  “Adapazarı Havzasında (Gebze, Yalova, Karamürsel, Adapazarı Merkez, İzmit Merkez ağırlıklı),  Konya Havzası; (Kırıkkale, Kırşehir ve civarı), Bingöl, adıyaman, Diyarbakır bölgesi, Adana ve civarı, İstanbul (Sultanbeyli ve otogar civarı), Ankara (Hacı Bayram civarı) ve Bursa.”