Dilovası Belediyesi ve İşkur İl Müdürlüğü arasında Dilovası'nda ikamet eden dezavantajlı gruplara yönelik iş sözleşmesi imzaladı.
 
Dilovası Belediyesi ve İşkur İl Müdürlüğü arasında Dilovası'nda ikamet eden dezavantajlı gruplara yönelik 9 aylık iş sözleşmesi yaparak Dilovası Belediyesi bünyesinde ki Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü'nde 9 ay boyunca çalışma imkanı sağlanacak.
 
Yapılacak sözleşme ile birlikte çalışacak olan işçilere asgari ücret düzeyinde maaş ve sigortalarını kurum olarak İşkur İl müdürlüğü karşılarken, çalışan işçilerin yemek, giyim ve çalışma ekipmanlarını da Dilovası Belediyesi karşılayacak.
 
"ORTAK PROJELER İLE İŞSİZLİKLE MÜCADELE EDİYORUZ"
 
İşkur İl Müdürü Öztekin Kaşukçi; "İşsizlikle mücadele konusunda belediyelerimiz ile ortak projeler üreterek işsizlik oranını daha aşağılara çekmeye çalışmakta ve son olarak 9 aylık bir proje ile istihdam sağlamaktayız. Toplum yararına programların genel amacı, toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını geçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak olarak belirlenmiştir. Başta Dilovası Belediye Başkanı Sayın Ali Toltar olmak üzere vatandaşımıza hizmet üreterek iş imkanı oluşturmak amacıyla program hazırlayan Belediye Başkanlığı çalışanlarına ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 
"VATANDAŞLARIMIZA İŞ İMKANI SAĞLAMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ"
 
Toplum yararına proje kapsamında imzaladıkları protokol ile vatandaşlara iş imkanı sağlamanın sevincini yaşadıklarını belirten Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar; " Toplum Yararına hazırlanan bu proje ile ilçemizde ağaç dikimi, kavşak düzenlemesi, yol çalışmaları ve park ve bahçe düzenlemesi gibi çalışmalara İŞKUR tarafından destek verilmiş olacak ve bu program çerçevesinde çalışacak olan vatandaşımız 9 ay iş imkanına kavuşacaktır. Programın Dilovamıza ve iş arayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta İşkur İl Müdürü Öztekin Kaşukçi olmak üzere halkımıza iş imkanı sağlayan projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm İşkur personeline ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.