AK Parti, genel seçimler öncesi kongrelerini gerçekleştirme kararı almış ve 15 Eylül’de delege seçimleriyle kongrelerin startını vermişti. Kongre takvimi açıklanan ve ilçe kongrelerine kasım ayında star verecek olan AK Parti, kongrelere tek liste ile gideceğini de daha önce duyurmuştu. Bir önceki kongrede de tek liste ile girilen seçim, pek çok kişiyi küstürmüş, parti içinde istifalar yaşanmıştı. AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, küskünlüklerin önüne geçmek için geçtiğimiz ay ilçelerde istişare toplantıları düzenlemiş, kimi aday görmek istediklerini, mevcut ilçe başkanlarından memnun olup olmadıklarını teşkilat mensuplarına sormuştu. Civelek, önceki gün AK Parti Teşkilat Genel Başkanı ile görüştü ve hangi isimlerin ilçe başkanı gösterildiğine dair listeyi aldı. Civelek, ilçe başkanlarını bugün açıklayacak.
BUGÜN AÇIKLAYACAK
30 Mart yerel seçimlerinde 6 mevcut belediye başkanını tekrar aday göstermeyerek şaşkınlık yaratan AK Parti, ilçe başkanlarında da benzer bir sürpriz yaptı. Hem yerel seçimlerde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olan ve rakiplerine tam anlamıyla hezimet yaşatan AK Parti, bu başarıya rağmen 7 ilçe başkanını değiştirecek. Gebze İlçe Başkanı Av. Celalettin Kaflı ve Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, daha önce yaptıkları açıklamada ilçe başkanlığı için aday olmayacaklarını açıklamıştı. AK Parti Genel Merkezi, Kocaeli Teşkilatı’nın yaptığı istişareleri de dikkate alarak 5 ilçe başkanını tekrar aday göstermeme kararı aldı. Değişimden yana tavır koyan genel merkez, kimlerin tek aday olarak kongreye gireceğini de belirledi ve listeyi Civelek’e teslim etti. Civelek, her hafta olduğu gibi bugün de basın mensuplarıyla bir araya gelecek ve bu isimleri kamuoyuna duyuracak.
LİSTE CİVELEK’İN CEBİNDE
Aldığımız bilgilere göre; İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, tekrar aday gösterilmeyecek. Kormaz’ın yerine il başkanlığı için adı geçen Adem Koç aday gösterilecek. Gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel de tekrar aday gösterilmeyecek isimlerden biri. Yücel’in yerine Gölcüklü olan İl Başkan Vekili İdris Alp tek aday olarak kongreye girecek. Son günlerde AK Parti İl Yönetimine karşı fevri çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz’ın adı da değişecekler listesinde yer aldı. Kandaz’ın yerine ise ilçe başkan yardımcısı ve Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in akrabası Av. Mustafa Kocaman’ın tek aday olarak kongreye gireceği öğrenildi. Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu ve Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk de kongrede aday gösterilmeyecek. Çayırova’nın da değişmesi bekleniyor. Ancak son ana kadar beklenecek. Diğer ilçe başkanları ise kongreye tekrar tek aday olarak girecek. Liste Civelek’in cebinde ve bugün açıklayacak.
 
 
AK PARTİ KONGRE TARİHLERİ
 
6 Kasım – GÖLCÜK
7 Kasım – KARAMÜRSEL
8 Kasım- ÇAYIROVA
9 Kasım- İZMİT
15 Kasım- KARTEPE
16 Kasım- BAŞİSKELE
23 Kasım – DARICA
29 Kasım – DERİNCE
30 Kasım – GEBZE
3 Aralık – KANDIRA
6 Aralık – KÖRFEZ
7 Aralık – Dilovası
7 Şubat – İL KONGRESİ