İlimizde bir polisi yaralayan, bu suçu UYAP kayıtlarına girmediği için de cezaevinden yanlışlıkla salıverilen azılı firari Emre Karabacak, son işinde rehin aldığı kişinin kürek darbesiyle enselendi

 
 
İzmit'te bir polisi vuran ancak bir hata sonucu kaldığı cezaevinden salınan firari Emre Karabacak, kendisini de şaşırtacak bir şekilde enselendi. Yanlışlıkla salıverildiğinin anlaşılması üzerine yeniden arananlar listesine giren ve ülkenin dört bir yanında aranan Emre Karabacak, sevgilisiyle harcayacağı paraya ihtiyaç duyunca Pendik’te bir banka şubesinde soygun gerçekleştirdi, gasp ettiği 41,5 bin lirayla peşine düşen polislerden kurtulmaya çalışırken bölgedeki bir caminin tuvaletine girerek burada bir vatandaşı rehin aldı. Mustafa B. isimli rehine, kendisine de silah çeken Emre Karabacak’ı bir dalgınlığı esnasında önce başını duvara vurarak ardından da kürekle döverek yere yıktı.

BANKADA SOYGUN YAPTI
Rehinenin etkisiz hale getirmesi sonucu polisin eline düşen Emre Karabacak’la ilgili gelişmeler iddialara göre şöyle gelişti: “Paraya sıkışan Emre Karabacak, geçtiğimiz Cuma günü saatler 16.30’u gösterdiği sırada Pendik’te Cemal Gürsel Caddesi’ndeki bir bankaya girdi ve içerideki görevlileri silah tehdidiyle etkisiz hale getirdi. Karabacak, gişedeki 41 bin 500 lirayı alarak kaçmaya başladı. Durumun haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine giden polis ekipleri, şüpheliyi takip etti. Polisten kaçan Emre Karabacak, İnönü Mahallesi Anibal Sokak’taki bir caminin tuvaletine girdi. Etrafını saran ekiplerden kurtulmaya çalışan Emre Karabacak, o esnada tuvalette olan Mustafa B.’ isimli vatandaşı rehin aldı.

KÜREKLE ETKİSİZ KILDI
Fakat Emre Karabacak, bu esnada hiç beklemediği bir müdahaleyle karşılaştı. Rehin aldığı Mustafa B., elinde silah bulunan Emre Karabacak’ın bir anlık dalgınlığını fırsat bilerek onun başını duvara vurdu. Sonrasında da eline geçirdiği bir kürekle Emre Karabacak’ı darp etti. Etkisiz hale gelen Karabacak, polis ekiplerince gözaltına alındı. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Emre Karabacak’ın burada ‘Sevgilimle gezecektim param kalmadı; bu sebeple soygun yaptım’ dediği kayıtlara girdi. Adliyeye sevk edilirken objektiflere gülücükler saçan Emre Karabacak hatırlanacağı üzere bazı suçlardan dolayı aranırken adresini belirleyip çevreyi saran polislerden biri bacağından kurşunlayıp kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne konan Emre Karabacak, bir süre sonra yanlışlıkla salıverilmişti. Emre Karabacak UYAP sistemine girilmemiş bilgiler nedeniyle salıverilmiş olduğunun belirlenmesiyle yeniden aranmaya başlanmıştı.