Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Kocaeli’nin tüm ilçelerinde de demokrasi nöbetleri devam ediyor.  Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze ve Çayırova ilçelerinde gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerine katılan halka seslendi. 

MEYDANLARDA BİNLER VARDI 
İki ilçede de yapılan konuşmalarda binlerce vatandaşın katıldığı nöbetlerde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve binlerce vatandaş katıldı. Çayırova’da gerçekleştirilen diğer buluşmada da Kaymakam Turgut Çelenkoğlu ve ilçe belediye başkanı Şevki Demirci hazır bulundu.

SAFLARI SIKLAŞTIRAN BU BİRLİK VE BERABERLİKTİR
Demokrasiye sahip çıkan halka meydanlarda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Kardeşlerim sevdamız ve aşkımız olan vatanımıza, bayrağımızla mukaddesatımıza sahip çıkmak için kent meydanlarındayız. Ülkemi, bayrağımı, ilçelerimizi ve demokrasisine sahip çıkan siz güzel insanlarımızı Allah için seviyorum. Bizi bir arada tutan bu sevgidir. Safları sıklaştıran bu birlik ve beraberliktir. Her türlü güzellik ülkemizdedir. Biz haktan, hukuktan, adaletten ve halkımızdan yanayız. Bütün güzel değerlerimizle birlikte, bayrağımızdan ve vatanımızdan yanayız. Ey FETÖ kimden yanasınız. Biz halktan yanayız. Eğer halka inanıyorsanız güzel bir demokrasi var.  Ne olmak istiyorsan hangi makamda olmak istiyorsan sandığa gir. Burası güzel bir ülkedir.” dedi.

BUNLAR HASAN SABBAH’IN ÇOCUKLARIDIR
Sözlerine devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kardeşlerim biz iman noktasından insanları üçe ayırırız. Birincisi mümin, ikincisi kâfir ve üçüncüsü de inanıyorum diyerek inanmayan münafıklardır. Münafıklığın da üç alameti vardır. Bunlar yalan söyler, sözünü tutmaz ve emanete ihanet ederler. FETÖ’nün askerleri olan bu hainler, yemin ettiler. Türk milletine ve Cumhuriyet’e bağlı olacağız dediler. Bu milletin kendilerine emanet ettiği silahlara ve uçaklara ihanet ettiler. O silahları halka döndürdünüz. Ancak bu milletin ferasetli duruşuyla rezil rüsva oldunuz. Bunların destekçilerini babamızın oğlu da olsa hepsini tükürükle boğacağız. Böyle ihaneti görmedik. Hangi inanç ve bağlılık size bu halka silah çekmeye götürdü. Bunların beyni yıkanmış, vatan hainidir. Bunlar Hasan Sabbah’ın çocuklarıdır. Ve onlar gibi haindirler” şeklinde konuştu.

BU HAİN ŞEBEKE
Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bir zamanlar bu FETÖ için çağımızın Lawrence demiştim. Ancak Lawrence’den özür diyorum. O bir ajandı ancak kendi ülkesine hizmet ediyordu. Osmanlı İmparatorluğunu yıkmak ülkesine çalıştı. FETÖ sen kime çalıştın. Bu hain şebekeyi içimizde yaşatmayacağız. Bunları da kanunlar çerçevesinde uygulayarak yapacağız. Birçoğu aramızda olabilirler. Gözyaşı dökebilir ve gizlenmek için takiye yapabilirler. Bizler inananlara ve inanmayanlara da saygı gösteririz.” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN HALKTAN ALLAH RAZI OLSUN
Ülkemizde herkes aynı düşünecek diye bir durumunun olmadığını demokrasinin her fikri ve yaşantıya saygı duymanın öneminde değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Demokrasinin ve inancımızın gereği de budur. Herkes farklı düşünebilir. Farklı inançlara saygılıyız. Bakınız biz bunları sağlarken seçilmiş bir Cumhurbaşkanını ve Başkomutanını zorla kimse ele geçiremez. Bu millet Cumhurbaşkanına ve demokrasisine sahip çıktı. Bakınız Gebze Kent Meydanında toplanan halkımıza kentimizin bir ferdi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Demokrasisine sahip çıkan ve meydanlarda bunu görev kabul eden siz kıymetli halkımızdan Allah Razı olsun” açıklamasını yaptı.

BU VATANA SAHİP ÇIKAN HALKA KURBAN OLAYIM
Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Sahip çıktığımız bizimdir. Bayrağımıza vatanımıza okulumuza camimiz her yere değerler adına hepsine sahip çıkacağız. Bu vatan bizim. Bu vatana sahip çıkan halka kurban olayım. Sizin hizmetinizde olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Bundan sonra da her zamanki gibi gece gündüz daha fazla çalışacağız. Çocuklarımız daha güzel okullarda okuyacak. Bakınız Kocaeli Üniversitesi Rektörü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü, üniversite de ki hocalarımız, TÜBİTAK Başkanımız ve siz halkımızla yan yanayız. Haydutlara sahip çıkmıyor, bu güzel birlikteliğe ve bu güzel ruhla olan dirilişe selam olsun” diyerek sözlerini tamamladı.