Kocaeli Üniversitesi mezunu olan ve PKK sempatizanı olduğunu düşündüğü kızından bir aydır haber alamayan baba, İzmit’e gelerek kızını sorunca BDP'lilerden dayak yedi.
 
İstanbul’da ikamet eden C.A. isimli baba, Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan 22 yaşındaki kızı O.A.’nın BDP’lilerle takıldığı için PKK sempatizanı olduğunu düşünmeye başladı. Baba C.A.,üniversiteyi bitirmesine rağmen alttan dersleri olduğu için bir ay önce Kocaeli’ye gelen ve kendisini telefonla arayarak iyi olduğunu söyleyen O.A.’dan bir daha haber alamayınca soluğu İzmit’te aldı.
 
İzmit’te kızını arayan baba, kızının üniversiteli öğrenciler tarafından çıkarılan Amigra isimli dergide çalışanlara takıldığını öğrendi.Amigra dergisinin yetkilisinin Mehmet A olduğunu öğrenen baba C.A., Mehmet A’yı bulup kızının nerede olduğunu sordu. C.A., aldığı cevap karşısında şok oldu. İddiaya göre, Mehmet A, babaya “Kızın dağa gitmiştir. Ama sen polise gitme biz sana kızını buluruz” dedi. Aldığı cevapla korkuya kapılan baba C.A. daha sonra eli boş bir şekilde İstanbul’a geri dönerek kızından gelecek iyi haberleri beklemeye başladı. Ancak haber gelmemesi üzerine yeniden İzmit’e gelen baba, tekrar Mehmet A’yı buldu. Mehmet A ile oldukça sert konuşan baba, burada partililerin saldırısına uğradı. Baba C.A, polise giderek yardım istedi. Kızının hayatından endişe eden baba C.A, şikayetçi oldu. Mehmet A’nın il dışında olduğu ve ifade vermek için Perşembe günü polis merkezine gideceği öğrenildi.