Günümüz insanı evinde konfordan vazgeçmeden yaşamını kolaylaştıracak pratik ürünler istiyor. Büyük kentlerde artan metrekare fiyatları, küçülen mekanlar, hayatın hızlı akışı da bu isteği perçinliyor. Beklentilerinin değişmesiyle, klasik ürünler yerini fonksiyon odaklı tasarımlara bırakıyor. Kimsenin jakuzili banyo beklentisi yok. Hatta uzun küvetler yerini tepe duşlara bırakıyor. Yaşlanan nüfus sebebiyle yükselen klozet boyları geleceğin banyosunun nasıl olacağının da ipuçlarını veriyor. Göze çarpan bir diğer trend ise banyoların bir şekilde yatak odaları, bahçelerle bağdaşlandırılması. Geçen hafta katıldığım 53. Milano Tasarım Fuarı’nda inovatif ürünler öne çıktı. Eczacıbaşı Yapı’nın Re-mix isimli kanalsız iç hazneye sahip klozetleri standı gezenlerin, başında en fazla durduğu üründü.
 
VitrA, inovatif ürünüyle, senede ortalama 85 saat devam eden banyo temizliğine çözüm getirmiş. Rim-ex, haftada ortalama 3.5 defa gercekleşen ve her seferinde 28 dakika devam eden banyo temizliğinden 20 dakika kazandırıyor. Klasik klozetlerin iç kısmındaki girintili alanların tam olarak temizlenememesi sorunu, modelin kanalsız yapı sayesinde ortadan kaldırılmış. Sağlığa zararlı organizmaların üremesine ortam yaratan kanalı bulunmayan model, kolayca temizleniyor.
 

Katlanır cam kabinler 

VitrA’nın yeni banyo serileri Memoria, Nest ve Metropol’ün yanında yeni malzeme teknolojisi Infinit’i kullanarak ürettiği lavabolar da Milano’da sergileniyor. Infinit teknolojisi ile lavabolar istenilen incelikte üretilebiliyor. Duvara doğru kolayca katlanabilen cam kabini ile Secret Zone, duş kullanılmadığında yer işgal etmiyor ve banyo ile bütünlük sağlayan estetik bir görünüm sergiliyordu. Eczacıbaşı, 975 milyon euro gibi devasa cirosunun yüzde 1.5’ini inovasyona aktarıyor.
 
İnovasyon Direktörü Boğaç Şimşir’in verdiği bilgiler kayıt altına alınmalı:
Teknoloji, insanın banyonun içinde hangi yerde olduğunu algılar seviyeye gelmiş durumda meğer. Kir tutmayan lavabo ve küvetler de ilave edilince muhtemelen üç 5 sene içinde banyolarımız kendi kendilerini temizler hale gelecek.

‘ALIM İÇİN GÖZÜMÜZ AÇIK’

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, global şirket kavramının hakkını veren bir kurum. Çok fazla markalı, çok fazla pazarlı, çok fazla üretim merkezli çalışıyorlar. Yaklaşık 6 bin 500 çalışana sahip grup, aralarında Almanya, Fransa, Rusya’nın olduğu 4 ülkedeki 16 tesiste üretim yapmakda. Bozüyük, Gebze ve Tuzla olmak üzere Türkiye’de 6, Almanya, Fransa ve Rusya’da ise 10 tesisleri var. Cirosunun yüzde 30’u Almanya, yüzde 10’u Fransa, yüzde 5’i İngiltere, yüzde 13’ü Rusya, yüzde 35’i ise Türkiye’den geliyor.
Eczacıbaşı Holding CEO’su Erdal Karamercan bu yapıya dikkat çekerek, “Biz küresel çapta güçlü bir oyuncuyuz. Bunu kuvetlendirmek için yeni markalar satın almak hususunda her daim gözümüz açık” diye belirtti.
Bizim Çekmeköy Como’yu solladı!
Milano seyahatimizde, Como’ya da uğradık. Como’daki ev fiyatlarını öğrenince, İstanbul’da fiyatların nasıl uçtuğunu anlıyorsunuz. George Cloney gibi Hollywood starlarının oturduğu kısımda, 150 bin euroya eli yüzü düzgün evler bulmak mümkün. Bunun dışında evi aldığınız anda oturma izni de veriyorlar. Como’da tekne gezintisine çıkan hemen herkesin yapmış olduğu gibi George Cloney’in villasının yer aldığı bölgeyi de gezdik. Cloney, misafirleri için yeni bir villa satın almış. Yalısı yeni ünitelerle büyüdükçe büyüyor.

BMW yarım milyon aracı geri çağırıyor

Alman otomobil devi BMW’nin dünya genelinde yaklaşık olarak yarım milyon aracı geri çağırdığı acıkladı. BMW şirketinin sözcüsü, geri çağırılan araçlarda bir cıvatanın kırılabileceğini ve bunun çok fazla az bir olasılık da olsa motora zarar verebileceğini  belirtti.
Sözcü, Çin ve ABD’de bu arızanın kamuoyuna duyurulduğunu, bu ülkelerde arızalı 390 bin vasıta olduğunu ifade etti.
Dünya çapında ise geri çağrılan vasıta sayısının yaklaşık olarak 489 bin olduğunu dile getiren sözcü, arızanın görülebilecek araçların 2009 yılının Eylül ayı ile 2011 yılının Kasım ayında üretildiğini belirtti. Olası arızadan binaen bir kazanın meydana gelmediğini vurgulayan sözcü, müşterilerin araçları  sürebileceklerini ancak ikaz lambası yandığında en yakın tamirhaneye gitmelerini  önerdi. Arızanın 6 silindirli BMW 1, 3, 5, 6, 7 serileri ile X3, X5, X6 ve Z4 modellerini kapsadığı kaydedildi.