Derebaşı Mahallesi'nde yaşayan ve Yavansu Mevkisi'ndeki tarlalarına su götürmek isteyen Adem Dürge ve Adem Kurt, bugün saat 16.00 sıralarında kepçe operatörü M.G.'nin yardımıyla çalışmaya başladı. Kepçe ile açılan kanala boru döşemek için inen iki arkadaş, bir anda kayan toprağın altıda kaldı.

KEPÇE YARDIMIYLA TOPRAK ALTINDAN ÇIKARDI

Kepçe operatörü M.G., iki arkadaşı kurtarmaya çalışırken bir yandan da sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve Aydın İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Operatör M.G., iki arkadaştan Kurt'u kepçe yardımıyla toprak altından çıkarmayı başardı.EZİLEREK YAŞAMINI YİTİRDİM.G., ardından Dürge'yi de kurtarmak için çalışmalarını sürürdü. Ancak, M.G., toprağı kazmak isterken iddiaya göre kepçenin bomuna başı sıkışan beş aylık evli Dürge, ezilerek yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen Dürge ve Kurt'un yakınları gözyaşlarına boğuldu. Toprak altında yaralı olarak kurtarılan Kurt, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alınırken, Dürge'nin cesedi AFAD ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Jandarrma ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Dürge'nin cesedi de kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna götürüldü. Taksirle ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle kepçe operatörü M.G.'yi gözaltına alırken jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.