Danimarka'dan getirilen "Hale" ve "Lale" adı verilen kızıl pandalar, Darıca Hayvanat Bahçesi'ndeki yeni yuvalarına kavuştu.

 

 

 
Gebze Reklam ve Tabela : http://www.retavo.com.tr/
 
 
Darıca Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 yaşındaki dişi pandalar Hale ve Lale'nin uzun yolculuğun ardından Danimarka Kopenhag Hayvanat Bahçesi'nden kente ulaştığını söyledi.
 
 
 
 
 
Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olduklarını vurgulayan Yılmaz,  erkek Panda getirmek için girişimlerinin devam ettiğini anlattı. Yılmaz, kızıl pandaların bulunmasının zor olduğunu kaydederek, "Kısa zamanda da erkeklerini bulup getireceğiz. Burada çoğalmalarına katkı sağlayacağız" dedi. Kızıl pandaların Türkiye'de ilk defa Darıca Hayvanat Bahçesi'nde görülebileceğini dile getiren Yılmaz, "Maalesef diğer birçok hayvanda olduğu gibi bu türün de yaşam alanları insanların yok edilmesi sonucunda şu anda kritik derecede tehlike altında nesilleri. O yüzden biz bu ender türü getirip özel alanlarında üremelerine katkı sağlamaya çalışacağız" ifadesini kullandı.
 
 KLİMALI ORTAM
 
Yılmaz, doğada Nepal ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde yaşayan kızıl pandaların serin iklim hayvanları olduğuna değinerek, sıcak hava nedeniyle klimalı barınaklar yaptıklarını belirtti. Yeni misafirleri akşam saatlerinde dışarıdaki barınaklara çıkardıklarını anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:"Havalar serinlemeye başlayınca gündüz de dışarı bırakmaya başlayacağız çünkü 25 derece sıcaklığın üzerinde biraz rahatsız olabiliyorlar. Aynı şekilde besin maddelerini de temin ediyoruz burada. Onlar için özel bambu ağaçlarımız var çünkü bambular yem programının büyük kısmını oluşturuyor. Bambular parkımızda yeterince mevcuttur. Bunun dışında meyve, sebze ve etle beslenebiliyorlar. Her türlü besini yiyebiliyor."