Ford Trucks müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında vermek için kurulan FSM Demirbaş Ford Trucks Bayisi açılışı Kartepe Hasan Paşa Mahallesi’nde gerçekleşti. Açılış törenine; Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş FSM Demirbaş Otomativ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbaş katıldı.

YÜZDE YÜZ TÜRK ÜRETİM

Bayii açılışında konuşan Ali Koç ise  “Kocaeli’deki bu açılışın bizim için ayrı bir önemi var. Çünkü biz Kocaeli halkıyla 2001’den beri beraber yaşıyoruz ve beraber üretiyoruz. Bu dönemde, üretim kapasitemize 10 kat arttırdık. Sanattan eğitime birçok alanda Kocaeli için yarattığımız katma değeri arttırdık. Burayı artık evimiz olarak görüyoruz. İnşallah ticari ilişkimiz devam eder. Bize güvendiğiniz ve bu büyük yatırımı yaptığınız için teşekkür ediyoruz. Eskişehir fabrikalarında üretilen motorlar yüzde yüz Türk ürünü. Bugüne kadar Eskişehir’deki fabrikamızda 550 binin üzerinde motor ürettik. Ülkemizde üretilen araçların yüzde 40 ile 55’i dışarıdan ithal edilerek yapılmaktadır. Eskişehir fabrikasında ürettiğimiz motorlar ise yüzde yüz Türk ürünüdür. Diğer bir gurur duyduğumuz husus ise, Türkiye’de otomotiv sektöründeki ihracatın yarısına yakının Koç Holding tarafından yapılıyor olması. Şirketimiz, Koç topluluğu neredeyse Cumhuriyet tarihimizle eşit yaşta” dedi

DAVOS’U KARTEPE’YE TAŞIYACAĞIZ

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez Kartepe’yi turizm ilçesi yapmak istediğini söyleyerek, “Sanayi olmazsa olmazımız. Bir ülkenin kalkınması için en önemli gereklilik. Kartepe, önemli ölçünde markalaşmaya devam ediyor. İstanbul ve Ankara’nın geçiş noktası olması nedeniyle önemli markaları buraya çekebiliyoruz. İnşallah Davos’un yerini alacak bir zirveyi buraya, Kartepe’ye taşıyacağız. Biliyorsunuz Davos, Cumhurbaşkanımız için bitmişti” dedi.