AKP gençlik kolları kongrelerinde Başiskele ve Çayırova ilçe başkanlarıyla devam kararı alındı; Kartepe, Gebze, Karamürsel ve İzmit ilçe başkanı ise değişecek
 
Kongre süreci içinde olan AKP’de ilçe kongrelerinin ardından şimdi de gençlik kolları kongreleri başlandı. Dilovası ile başlayan AKP gençlik kolları kongreleri Gölcük, Körfez ve Derince ile devam etmişti. Daha önce 6 ilçe gençlik kolları adayının belli olduğu AKP’de bugün de geri kalan diğer 6 ilçe başkan adayı açıklandı. Böylece 12 ilçe başkan adayı da netlik kazanmış oldu.
 
KATILIM GENİŞ OLDU
AKP İl Binası’ndaki başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılım bir hayli yoğun oldu. Basın toplantısına; AKP İl Başkanı Mahmur Civelek, il kadın kolları başkanı Oya Tunçel, il başkan adayları, ilçe başkanları, gençlik kolları eski başkanları, mevcut ilçe başkanları ile yeni dönemde yola devam edilecek isimler katılım sağladı. Gençlik kolları başkan adaylarının açıklandığı toplantıya katılan gençler sık sık slogan atarak arkadaşlarına destek oldu.
 
CHP VE MHP SIKINTILI
Toplantıda ilk olarak konuşan il gençlik kolları başkanı Yusuf Akın, yeni dönem için göreve seçilmiş ve aday gösterilen isimlere görevlerinde başarılar diledi. Ardından ise il başkanı Mahmut Civelek gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP ve MHP’yi eleştiren Civelek, “CHP il başkanı, vekillik için istifa etti. Yeni il başkanının kim olacağı bile belli değil. MHP’de de il başkanlığı için çekişmeler sürüyor. Ama bizde görevi devredecek ve görevi alacak olan isimler bir aradayız” ifadelerine yer verdi.
 
ADAYLAR KİM OLDU?
Civelek’in konuşmasının ardından 6 ilçe başkan adayı açıklandı. Buna göre; Başiskele mevcut ilçe başkanı Melih Özkaraaslan ve Çayırova ilçe başkanı Kerem Coşkun ile devam edilecek. Kartepe’de Can Öztürk’ün yerine Uğur Karbuz, Gebze’de Sercan İpek’in yerine Ertan Kara, Karamürsel’de Selçuk Tayfur’un yerine Adem Özgüneş ile İzmit’te Muharrem Tutuş’un yerine de Enes Akbal’la devam edilecek.