BBP İl Teşkilatı’nın 1. Olağanüstü genel kurulu Wellborn Luxury Otel’de genel başkan Mustafa Destici’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede konuşan genel başkan Destici, “PKK Güneydoğu’da mahkeme kurdu, kolluk kurdu paralel devlet kurdu hükümetten ses çıkmıyor” dedi.
 
 
 
Büyük Birlik Partisi(BBP)’nin olağanüst genel kurulu genel başkan Mustafa Destici’nin katılımıyla Başiskele’de bulunan Wellborn Luxury Otel’de gerçekleştirildi. Bir süredir BBP’nin il başkanlığını yürüten avukat Şeref Gönenli’nin iş yoğunluğu nedeniyle tekrar aday olmadığı genel kurulda Şeref Gönenli yerine daha önce İl sekreteri olan Nihat Yıldız tek aday oldu. 163 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 27 il yönetim kurulu üyesi seçildi. Kongre genel başkan Mustafa Destici’nin kongrenin yapılacağı otelde gelmesiyle başladı. Destici, otel girişinde BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Serhat Duyar, il başkanı Şeref Gönenli ve il başkan adayı Nihat Yıldız ile partililer tarafından karşılandı.
 
GENEL MERKEZ ÇIKARMA YAPTI
Coşkuyla karşılanan genel başkan Destici, partilileriyle tek tek tokalaştıktan sonra otelde girdi. Kongrede genel başkan Mustafa Destici’ye genel başkan yardımcıları Bayram Karaca Osman Tüfekçi, merkez karar yürütme kurulu üyeleri Bayram Bilgin, Mustafa Bican, Tolga ral, Hayrettin Çal, Fikret Kır, Hakan Şalcı, Serhat Duyar, Bolu Mahmut Alan, Süleyman Pekin, Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdulrezzak Tuncer eşlik etti. Kongrenin divan başkanlığını Bayram Karaca yaptı. Kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
KOCAELİ KOBAY HALİNE GELDİ
BBP’liler ayrıca kongrede şehitler ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu için dua etti. Denetim ve faaliyet raporlarının okundu ve oylandı. Yapılan oylama sonrasında il başkanlığını bırakan Şeref Gönenli söz alarak konuşma yaptı. Gönenli, konuşmasında önemli eleştirilerde bulundu. Şeref Gönenli, “İktidarın siyasetine haram karışmıştır. Bizim siyasetimiz helal siyasetidir. İnşallah helal siyaset haram siyasete galip gelecektir. Hükümetin uyguladığı projelerle Kocaeli bir kobay haline gelmiştir” açıklamasında bulundu.
 
2015 YILININ SÖZÜNÜ VERİYORUM
Şeref Gönenli’nin ardından ise il başkan adayı Nihat Yıldız söz aldı. Geçmişinde zerre kadar leke olmayan bir partide il başkan adayı olduğunu söyleyen Nihat Yıldız, “sizlerin desteğiyle buradan il başkanı olarak çalışıp 2015 seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partimizin temsil edileceğinin sözünü buradan vermek istiyorum” açıklamasında bulundu. Nihat Yıldız, konuşmasının ardından yönetim kurulunda yer alan isimleri sahneye çağırarak partililerine tanıttı.
 
 
 
ONLARIN CANI PATLICAN MI
Kongrede söz alan genel başkan Mustafa Destici, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İslam aleminde her gün onlarca insanın öldüğünü söyleyen Mustafa Destici, “Kimse bu kanlı olaylara bir şey demezken Fransa’daki dergi baskınının ardından dünya liderleri Fransa’da yürüdü. Fransa’da ölen insanların ki can da peki Ortadoğu’da İslam dünyasında ölen insanların canı patlıcan mı. Şimdi İsrail Başbakanını eleştiriyorlar. Eğer bunda samimiysen İsrail ile bütün anlaşmaları askıya al samimi olduğunu göster. Yoksa bu iç politika malzemesi olarak kullanılmaktan öteye gitmez. Fransa, Cezayir’de ABD Irak’ta Rusya Afganistan’da yaptığını hatırlayacak. Batı sahtekâr ancak bizim hükümet de iktidarda kalmak için buna ayak uyduruyor. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Ancak terör kendilerini hedef alınca ayağa kalkmasın. Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ederken neredeydiniz. Onlarca PKK militanına kucak açmadınız mı” diye sordu.
 
PKK PARALEL DEVLET KURDU
Hükümetin çözüm süreci adını verdiği sürecin ülkeyi böldüğünü ifade eden Mustafa Destici, “İki dilli, iki bayraklı bir devletin içinden başka bir devlet çıkarma işine girdiler. Bir başbakan yardımcısı çıkmış HDP Kandile nanik yapıyor diyor. Bırakın HDP Kandile ne yapıyorsa yapsın ancak asıl siz Türk Milletine nanik yapmıyor musunuz. Keşke PKK silah bıraksaydı, sınır dışına çıksaydı. Ancak PKK daha da güçlendi. PKK bölgede paralel devlet kurdu. Kendi mahkemesini, kendi kolluk kuvvetini kurdu. Peki bunlara karşı hükümetten bir ses çıkıyor mu. Bir işlem veya soruşturma yapılmıyor. Çünkü Apo ile yürütülen süreçte bunlar var. PKK yöneticileri kamuoyuna açıklarız diyor hükümet aman ha açıklamayın diyor. PKK müzakere taslağını açıklarsa hükümet Türk Milleti’nin çok büyük tepkisini alacak. Ey hükümet bu taslakta PKK ve Apo’ya af var mı yok mu, bu taslakta bir devlet kurulması var mu yok mu bunun cevabını verin. Veremezler çünkü taslakta tüm bunlar var” açıklamasında bulundu.
 
ŞEHİTLER SİZDEN DEĞERSİZ Mİ
Türk Milleti’nden yetki isteyen Mustafa Destici, “Bir yıl bize iktidar süresi versinler. Baksınlar Türkiye’de ne bir PKK kalıyor mu. Fransa’da bir eylem oldu hemen idam kararını gündeme aldı. Biz idamın tekrar gündeme getirilmesi için referandum yaptık. Bize Batıya verilmiş sözlerimiz var dediler. Ancak türkiyede gazeteciler tutuklanınca Batı hükümeti eleştiri yağmuruna tutunca biz batıyı tanımıyoruz dediler. Peki 5 bin şehidin kanı sizden değersiz mi” dedi.
 
YÖNETİMİN YARISI KADIN OLMALI
Eski il başkanı Şeref Gönenli’ye şimdiye kadar yaptığı görevden dolayı teşekkür eden Mustafa Destici, yeni başkanı Nihat Yıldız ve yönetimine de başarılar diledi. 27 kişilik yönetim içinde bir kadının yer almasına değinen genel başkan Destici, “Nasıl ki Türkiye’nin yarısı kadınlardan oluşuyorsa il yönetiminin de yarısı kadınlardan oluşmalı. Yoksa iktidara gelemeyiz” açıklamasında bulundu. Mustafa Destici’nin konuşmasının ardından BBP’ye yeni üye olan isimlere Destici rozet taktı.
 
Nihat Yıldız’ın Yönetim Kurulu
Ali Rıza Ayman, Şeref Gönenli, Cemalettin Orhan, Emin Kaşal, Ercan Keleş, Erdoğan Koç, Feramuz Çakmak, Hakan Peri, Hüseyin Aktaş, Hüseyin Kartal, İsmail Aydın, Kadir Engin, Mahmut Yapıcı, Murat Anar, Mustafa Demiröz, Mustafa Korkmaz, Mustafa Özdemir, Özkan Gedik, Rami Özsan, Remzi Kaya, Soner Yıldız, Reyhan Keskin, Talat Akbulut, Tekin Orhan, Tamer Torun, Yakup Üstün, Yusuf Singil
DİSİPLİN KURULU
Murat Aydın, Nayram Kurtaran, Ayla Anar, Ümran Günal, Metin Gönül
 
ÜST KURUL DELEGESİ
Arif Aktepe, Şeref Gönenli, Bayram Kurtaran, Celal Bayraktar, Ercan Keleş, Erdoğan Koç, Gökmen Türkkan, Kadir Engin, Mehmet Korkmaz, Muhsin Atasoy, Mustafa Arha, Mustafa Demir, Mustafa Korkmaz, Nihat Yıldız, Niyazi Çakır, Özkan Gedik, Remzi Kaya, Talat Akbulak, Ümit Kıyıcı, Yakup Üstün, Zülfikar Şahin