İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Stratejisi ve Eylem Planı” il yürütme kurulu toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda 2008–2011 yılları arasında Kocaeli okullarda en az şiddetin yer aldığı il olarak belirlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği, “Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Stratejisi ve Eylem Planı” il yürütme kurulu toplantısı dün Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Okullarda güvenli ortamında sağlanması ve eğitim kurumlarındaki şiddetin önlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıda oluşturulan kurula Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set başkanlık etti.

EN AZ ŞİDDET KOCAELİ’DE

2008–2011 yılları arasındaki resmi olarak kayda geçmiş vakalar ele alındığında, Kocaeli en az şiddetin yaşandığı il olarak belirlendi. Resmi verilere göre, kentte öğrencilerin binde 9’u, okul içinden veya dışından şiddet gördüğü açıklandı. Diğer yandan bu yılki toplantıda okullarda, öfke, saldırganlık, zorbalık şiddet eğitimi, ihmal ve istismarın önlenmesi eğitimi, madde bağımlılığı eğitimleri; intihar, risk gruplarının belirlenmesi, önleyici çalışmalar, kitle iletişim araçlarının bilinçli kullanım eğitimleri ve 0-18 yaş çocuklar için velilere yönelik anne-baba eğitimleri alanında çalışmalar yapılacağı bildirildi.

EN AZ REHBER ÖĞRETMEN KANDIRA’DA

Toplantıda araştırmalar sonucu yapılan sunumda, okullarda rehber öğretmenlerin bulunması öğrencinin kişisel ve ruhsal açıdan gelişimi için çok önemli. Verilere göre ise Kocaeli’de 874 okul bulunuyor. Bu okullarda öğrenim gören öğrenci sayısı 336 bin 467 olarak belirlendi. Kocaeli’deki okullarda 17 bin 248 öğretmen, 554 de rehber öğretmen bulunuyor. İlimizdeki en fazla rehber öğretmen dağılım sıralamasında ilk sırayı 128 ile İzmit, 110 ile Gebze, son sırayı ise 13 rehber öğretmen ile Kandıra alıyor.

ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, “Ben bu toplantının çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü çocuklarımız söz konusu. Onlar bizim geleceğimiz Çocuklarımızın ruhsal durumlarını olumsuz etkiye maruz bırakmadan onları eğitime hazırlamak gerçekten önemli. Eğitim sistemimizin temelini oluşturan çocuklarımızın mutlu bireyler olarak geleceğe hazırlanması için bizlere büyük görevler düşmektedir. Bunun için resmi ve sivil tüm birimlerin özveriyle çalışarak katkıda bulunması gerekmektedir” dedi.