Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde Plaka Tanıma Sistemi'nde plakasının çalıntı olduğu belirlenen hafif ticari aracın sürücüsü polisin 'dur' ihtarına uymayınca polisi alarma geçirdi. Yakalanan sürücü 'dur' ihtarını duymadığını öne sürdü.

Olay Körfez İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Yusuf K. yönetimindeki 20 AKT 12 plakalı hafif ticari araçın kayıtlarda plakasının çalıntı gözüktüğü için polis ekipleri aracı takibe aldı. Araç, 95 Evler sapağında polisin dur ihtarına duymayarak yoluna devam etti. Akşemsettin Caddesi'nde aracını cadde üzerinde park eden sürücünün aracından inerek uzaklaştığını gören polis ekipleri bu kez aracında bomba olabileceği şüphesiyle olay yerine bomba imha ve terörle mücadele ekipleri sevk edildi.

Bir süre sonra aracının yanına gelen ve ilçede esnaflık yaptığı öğrenilen sürücü Yusuf K. polisin 'Dur' ihtarına neden uymadığını sorması üzerine duymadığını söylediği öğrenildi. Yapılan inceleme sonrasında aracın plakalarının çalıntı kaydı olduğu, fakat daha sonra bulununca Emniyet Müdürlüğü'ne bildirim yapmadığı anlaşıldı.Yusuf K. ya plakayı bildirmediği için Karayolu Trafik Kanununun ilgili maddesi gereği 92 lira ceza verildikten sonra serbest bırakıldı.