KOTO’da düzenlenen turizmi canlandırma toplantılarında konuşan Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Kocaeli tek başına bir ülke olsaydı, ekonomisiyle dünyada 59. sırada yer alacağını söyledi.

Kocaeli’de turizmin canlandırılması amacıyla düzenlenen toplantıların ikincisi Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. İlimizin, her geçen gün büyüyen sektörlerin başında gelen turizmden daha fazla pay alabilmesi için yapılması gereken altyapı çalışmaları masaya yatırıldı.

GENİŞ KATILIM

Sanayi başkenti olarak anılan Kocaeli’nin turizmiyle de ön plana çıkması için başlatılan ‘turizmi canlandırma toplantıları’ Kocaeli Ticaret Odası’nda sürdü. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve ikincisi gerçekleştirilen toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kesen, TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Yedi Göller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç, Genel Sekreteri Recep Topal, KOTO Meclis üyesi, aynı zamanda Otel Kozluca’nın sahibi Cafer Kozluca, İzmit Belediyesi Turizm Danışmanı Bekir Serin, İmperial Park Hotel Genel Müdürü Nevra Saylam, Motali Life Hotel’in sahibi Orhan Bayramin, Genel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, Körfez Çınarpark Otel Müdürü Belgin Bahtiyar Kınık, Mesul Müdür Salih Çınar, Wes Hotel İşletme Müdürü Hasan Okursoy, Satış Müdürü Güliz Yavuz, Neva Stargate Otel Ön Büro Müdürü Serdar Çetin, The Ness Otel Büro Müdürü İbrahim Büyükacar katıldı.

TURİZM HARİTASI ÇIKARILIYOR  

Kentimizin turizmden elde ettiği doğrudan ve dolaylı gelirleri, turist sayısını buna ek olarak istihdamı artırmaya yönelik düzenlenen toplantıda, altyapı çalışmaları görüşülerek önemli kararlar alındı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kesen’in Kocaeli’nin turizm haritasının ekim ayı sonunda tamamlanacağı bilgisini paylaştığı toplantıda, “Turizm haritasının otellerde oluşturulacak turizm masalarında ve seyahat acentelerinde yerli ve yabancı turistlerle paylaşılması, seyahat acentelerinin ilimize günübirlik turlar düzenlemesi, turist rehberi ihtiyacının karşılanması için KOTO Akademi bünyesinde, acente personeline ‘rehberlik’ eğitimi verilmesi” kararlaştırıldı. Ayrıca Kasım ayında Balkanlardan ilimize gelecek olan turizmci heyeti için ağırlama programı hazırlandı.  

‘HER İMKANA SAHİBİZ’

Coğrafi özellikleri, insan gücü ve turizme ayrılan bütçesiyle Kocaeli’nin turizm alanında da gelişmesi için önlerinde hiçbir engel olmadığını söyleyen Başkan Karagöz, “Kocaeli tek başına bir ülke olsaydı, ekonomisiyle dünyada 59. sırada yer alırdı. Bununla beraber, kişi başına düşen yeşil alanın en fazla olduğu illerden biri de yine Kocaeli. Bunu başarabilmek için gerekli olan her imkana sahibiz” dedi.