Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri Kobani halkıyla dayanışmak ve hükümetin Kobani politikalarını eleştirmek adına yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, hafta başından bu yana duyurusunu yaptıkları Kobani eylemini dün gerçekleştirdi. Kobani halkıyla dayanışmak ve AKP hükümetinin politikalarını eleştirmek adına İletişim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, ellerinde dövizler, dillerinde sloganlarla Sosyal Tesislere kadar yürüdü. “Kobani halkı yalnız değildir”, “Bıji bratiya gelan” ve “Katil IŞİD, katil AKP sloganları” atarak yürüyen öğrencilere, çevreden de destek geldi.
 
GERİCİLİĞE İZİN VERMEYECEĞİZ
Sosyal Tesisler Önünde öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği İl Yöneticisi Gözde Meydan, Kobani’deki direnişe destek vermek ve üniversitedeki gericiliğe izin vermediklerini belirtmek için toplandıklarını belirtti. Geçtiğimiz hafta ülkede yaşanan olaylara ve ölümlere de değinen Meydan, “Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak Kobani halkının şanlı direnişinin yanındayız. Emperyalist destekli cihatçı terörist örgüt IŞİD’e ve onun destekçilerine bu coğrafyada geçit vermeyeceğiz. Üniversitemizde gericiliğe izin vermeyeceğiz. Emperyal çıkarlarla yapılan savaş çağrılarına karşı, barış çağrımızı daha gür haykıracağız” diye konuştu.
 
Yapılan basın açıklamasının ardından yarım saatlik forum gerçekleştiren öğrenciler, bundan sonra ki süreç için nelerin yapılıp yapılamayacağını konuştu.