Türkiye genelinde sayıları 20,4 milyona ulaşan Vodafone aboneleri, Ramazan Bayramı süresince yaklaşık 670 milyon dakika konuşarak, 630 milyon SMS göndererek ve 785 bin GB data kullanarak bayram kutlaması yaptı. Kocaeli de, Vodafone’dan en çok mobil internet kullanan 10 il arasında kendisine 7 nci sırada yer buldu.

EN ÇOK ALMANYA ARANDI

Vodafone’un açıkladığı verilere göre, bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Antalya, İzmir, Adana, Bursa, Samsun, Van ve Konya olurken, en çok SMS gönderen iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Samsun, Şanlıurfa, Konya, Adana, Van, Antalya, İzmir ve Bursa olarak gerçekleşti. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla, Kocaeli, Balıkesir, Adana ve Konya şeklinde sıralandı.

 Öte yandan, en çok aranan ülkeler sırasıyla Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Bulgaristan, KKTC, Yunanistan, Azerbaycan, Suudi Arabistan ve Rusya Federasyonu olurken, en çok SMS de Almanya, KKTC, İngiltere, Rusya Federasyonu, Fransa, Azerbaycan, Hollanda, Irak, Avusturya ve Belçika’ya gönderildi.