Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ve Derince Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa Derince'deki İlkokul ve Ortaokullarda eğitim gören öğrencilerde çevre bilinci oluşturabilmek için eğitimler düzenliyor. Bu kapsamda 42 okulda eğitim gören yaklaşık 16 bin öğrenciye ulaşıldı.
 
ÇEVREYE DUYARLI BİREYLER İÇİN
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Derince Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmalarda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik interaktif eğitimler yapılıyor. Eğitimlerde ambalaj atıkları, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar, kullanılmış kızartmalık atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının önemi konularında bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. 
 
ÖĞRENCİLER ÇEVREYE ÇOK DUYARLI
Eğitim çalışmaları esnasında; özellikle ilkokul öğrencilerinin çevreye karşı daha duyarlı ve geri kazanım konusunda daha istekli olduğu, eğitim süresince verilen bilgileri anlama ve öğrenme çabalarının üst seviye olduğu gözlemlendi. Bu yöndeki faaliyetlerin gelecek nesillerin çevrenin önemi ve bu konudaki farkındalığının yüksek seviyede olmasına önemli derecede katkı sağlayacağı vurgulandı