Dünyanın en güçlü böceği Gölcük’te ortaya çıktı. Hisareyn’de akaryakıt istasyonunda çalışan gençler tarafından koruma altına alınan gergedan böceği kentte ilgi odağı oldu

 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir evin balkonunda dünyanın en güçlü böceği bulunmuştu. Aynı böceği bu kez Gölcük’te gençler buldu. Gençler ilk etapta gergedan böceğini görünce şaşkınlığını gizleyemediler. Gölcük’te bulunan gergedan böceğini gençler koruma altına aldı.

 

HAKKARİ’DEN SONRA KOCAELİ’DE
Yurt dışında yüksek fiyatla satılan böcek türlerinden biri olması sebebiyle koruma altında olan gergedan böceği, Gölcük Hisareyn’de bulunan bir akaryakıt istasyonu çalışanları tarafından bulundu. Fatih Genç’in dikkati sayesinde bulunan dünyanın en güçlü böceğinin önceki gün Hakkari’de bulunduğunu internetten gören Fatih Genç, Emre Çiftçioğlu ve İlker Yasin Yavuz gergedan böceğini koruma altına aldılar.

 

ŞAŞIRTICI BİR BÖCEK
Hisareyn Kara köprü bölgesinde ortaya çıkan gergedan böceği ile gençlerin sürekli ilgilendiği ve zarar görmemesi için gözlem altında tuttukları böcekle ilgili gençlerden Fatih Genç “Bu böcek çalıştığımız tesiste birden bire önüme çıktı. Böceğin ne böceği olduğunu ilk başta kestiremedim. Şaşırtıcı bir böcek. Daha sonra böceği internet üzerinden araştırınca bunun Asya kıtasında ormanlık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşayan gergedan böceği olduğunu ve değerli bir böcek olduğunu öğrendik” dedi.

 

YURT DIŞINDA DEĞERİ 90 BİN DOLAR
Yaptıkları araştırmaya göre, böceğin özellikle Uzakdoğu ülkelerinde çok prim yapan değerli bir canlı olduğunu belirten Fatih Genç, “Hobi olarak besleyenler varmış. İnternet verilerine göre 90 bin dolar gibi ciddi bir değeri varmış. Tabii onu tam olarak bilmiyorum. Kendi ağırlığının yüzlerce katını taşıyabilen bir böcek türü. Biz, bir yönümüzle doğaseveriz. İlgilenen üniversiteler olursa iletişime geçmek isteriz. Eğer koruma altında olan bir canlı ise gereği ne ise yapılması lazım. İlgili bilim dalları gelip inceleyebilir. Bir süre bu şekilde korumaya çalışacağız. İlgilenen kimse olmazsa doğal ortamına serbest bırakacağız” dedi.