İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kentsel Dönüşüm konusundaki planını,  açıkladı. Doğan, Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen bölgelerde, özellikle de Cedit ve Tavşantepe Mahallelerinde yüksek katlı konut çalışması başlatılacağını ifade etti.

İKİ MAHALLE HEDEFTE

Bilindiği gibi İzmit’in Cedit ve Tavşantepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edilmişti. İzmit Belediyesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Doğan, “Bu çalışma boyunca vatandaşın rızası olmadan adım atmayacağız. Zaten bu iki mahallede oturanların çok büyük bir bölümü Kentsel Dönüşüm istiyor” diye konuştu.

YÜKSEK KATLI BİNALARA RUHSAT

İzmit’te halen inşaat ruhsatları 3 kat artı yarım çatı katı olarak veriliyor. Ancak Kentsel Dönüşüm’de kat sınırlaması gayet esnek tutuluyor. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kentsel Dönüşüm’de müteahhitlerin kullanılacağını, özel sektörün önünü açmak için TOKİ ve Kent Konut’a verilen 14-15 katlık ruhsatların müteahhitlere de verileceğini söyledi. Başkan Doğan, ilgi duyan müteahhitleri belediyeye görüşmeye davet etti.

FİKİR BİRLİĞİ VAR

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Yüksek katlı yeni binalar için özel sektöre destek olacağız. Vatandaşa gerekirse belediye güvencesi vereceğiz. Cedit ve Tavşantepe Mahallelerinden başlayarak İzmit’in birçok bölgesinde Kentsel Dönüşüm yapılması için Bakan Fikri Işık ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile fikir birliği içindeyiz” şeklinde konuştu.

CEDİT’TE VADİKENT

Başkan Doğan, en büyük arzusunun İzmit merkezinde bulunan Cedit Mahallesi’nin bulunduğu bölgeyi Vadikent, İzmit’in doğusunda çarpık kentleşmenin çok çirkin bir görüntü oluşturduğu Tavşantepe’yi de şehrin siluetine uygun, şehre vizyon katacak bir mahalle haline dönüştürmek olduğunu dile getirdi. Doğan, “Yıkık dökük, pejmürde haldeki çok sayıda binanın bulunduğu Cedit ve Tavşantepe’de halkı rahatsız eden olaylar da yaşanıyor. Bunun da önüne geçmek zorundayız” dedi.

BAKALIM NEREYE KADAR?

İzmit’in üst kesimlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Konut aracılığıyla başlattığı gökdelenler peşi sıra yükseliyor. Özellikle Cedit, Erenler ve 28 Haziran Mahalleleri son birkaç yıl içinde Manhattan gibi olmaya başladı. İzmit Belediyesinin Kentsel Dönüşüm çalışması da iddialı olursa, Cedit Erenler Vadisindeki gökdelen yapılanması diğer eski semtlere de yayılacak. Tabii bunun nasıl ve ne zaman gerçekleşebileceğini kestirmek ise şimdiden pek mümkün görünmüyor.