Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin cumartesi günü ikincisini gerçekleştireceği Kocaeli Cumhuriyet Koşusu, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden de yoğun ilgi görüyor.

Başvuru süresi devam eden yarışa katılmak için çok sayıda yerli ve yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Kayıtlar içinde dünya atletizminin önde gelen ülkelerinden Fas, Etiyopya ve Kenya da yer alıyor. Bunun yanı sıra koşu adeta Türkiye’yi Kocaeli’nde buluşturacak. Antalya, Trabzon, İstanbul, Sakarya, Bursa, Erzurum ve Van’dan koşuya kayıt yaptıran çok sayıda atlet bulunuyor.

İLK 10 DERECEYE PARA ÖDÜLÜ

Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören Cumhuriyet Koşusu’nun bu yıl ikincisini düzenleyecek. 91. yıl kutlamaları çerçevesinde organize edilen koşu cumartesi günü Seka Park’ta gerçekleştirilecek. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek olan yarışma 3km. halk koşusu ve 10 km koşusu olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. 3 km’lik halk koşusu (bayan-erkek) 09.30’da, 10 km’lik bayan-erkek koşusu ise 10.30’da başlayacak. Yarışmada ilk 10 dereceye giren koşucular, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek.

BAŞVURULAR 23 EKİM'e KADAR DEVAM EDECEK

Başvuru süresinin kısa bir zaman önce başlamasına karşın vatandaşlar koşuya katılmak için yoğun ilgi gösteriyor. Cuma günü itibariyle 500’ün üstünde yerli ve yabancı sporcu yarışa katılabilmek için başvuru yaptı.

Kocaeli’nin yanı sıra çevre illerden yarışa talep oldu. Başvurularda Sakarya, Bursa ve İstanbul’u adeta Türkiye takip etti. Antalya, Trabzon illerini doğudan Erzurum ve Van izledi. Dünya atletizminin önde gelen ülkelerinden Etiyopya, Fas ve Kenya’dan da yarışa talep oldu. Etiyopyalı, Faslı ve Kenyalı atletler yarışta yer almak için başvurularını internet üzerinden gerçekleştirdi. Merkezdeki Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM) dâhilinde kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından yapılıyor. Başvuru süresi 23 Ekim Perşembe günü 17.00’ye kadar devam edecek.