Valiler Kararnamesi yayınlandı, bir çok valinin görev yeri değişti. Kocaeli'den de bir kaymakam başka ile vali olarak atandı

 
 
 
Valiler Kararnamesi yayınlandı. Kararnameye göre, 22 ilin Valisi merkeze alındı, 24 ile yeni vali atandı. 26 valinin de yeri değiştirildi. Öte yandan Kocaeli'de kaymakamlık yapan bir isim de başka bir ile vali olarak atandı. O isim ise Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım. 3,5 yılı aşkın süredir Derince Kaymakamlığı görevini yürüten Mesut Yıldırım yayınlanan valiler kararnamesiyle Kastamonu Valisi olarak atandı.
 
MESUT YILDIRIM KİMDİR?
1965 yılında Uşak’ta doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Uşak il merkezinde tamamladı.A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden 1985 yılında mezun oldu.
1986 yılında Uşak Kaymakam Adayı olarak  göreve başladı. 1987 yılında İçişleri Bakanlığınca lisan öğrenimi ve mesleki incelemeler yapmak üzere 1 yıl süreyle İngiltere’ye gönderildi. 
Yurt dışı dönüşünde atandığı Kayseri-İncesu Kaymakam Vekilliği görevinden sonra katıldığı 74. dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak 1989 yılında Kırklareli- Demirköy ilçesi Kaymakamlığına asaleten atandı. 
Daha sonra sırasıyla Karakoçan, Ermenek, Kaynarca, Kızıltepe, Kızılcahamam ve Salihli Kaymakamlık görevlerinde bulundu.  
2011 yılında atandığı İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevinde 1 yıl çalışmayı müteakip Derince'ye atanan Mesut Yıldırım 09.09.2012 tarihinden beri Derince Kaymakamı olarak görev yapıyordu.