Yaklaşık bir buçuk yıl önce annesinin kuzeni Erdinç K. tarafından birden çok kez tacize uğradığı iddiasıyla açılan davanın görülmesine Kocaeli 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya mağdur B.K., sanık Erdinç K. ve avukatları katıldı.
 
SAVCI 15 YIL İSTEMİŞTİ
İddialara göre İzmit’te 16 yaşındaki B.K. annesinin kuzeni Erdinç K. tarafından ailesi evde yokken eve gelerek tehdit yolu ile birden çok kez tacize zorlandığı gerekçesi ile Erdinç K.’ya dava açtı. Kocaeli 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edilen duruşmada savcı bir önceki duruşmada verdiği mütalaasında birden çok kez çocuğa cinsel istismar suçunun işlendiğinin sabit olması ve adli tıp raporuna göre çocuğun ruh sağlığının bozulması nedeniyle 15 yıl hapis cezası istemişti.
 
BERAATINI İSTEMİŞTİ
Davanın görülen karar duruşmasında savunma yapan sanık Erdinç K. “Suçlu olmadığımı ispat ettiğimi düşünüyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi. Mahkeme sanık Erdinç K.’nın 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mağdur B.K.’nın avukatı şimdi dosyayı temize göndermeye hazırlanıyor. Dava sonunda mağdur B.K.’nın annesi Vildan K. fenalaştı.
 
PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Dava sonunda Kocaeli Kadın Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklama yapan Çağla Aslan “Bugün bir tacizci daha yaptığı alkışlanır gibi çok düşük bir ceza aldı. Her seferinde erkekten yana tavır sergileyen yargı bir kez daha adil olmayan bir karar daha aldı.  Tacizciyi aklar bir ceza ile 6 yıl 8 ay gibi bir ceza kararı verdi. Biz bu davaların peşini bırakmayacağız. Kadın Platformu olarak mağdurların arkasındayız” şeklinde konuştu.