Kocaeli’de yarın okullar tatil mi? Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı Kocaeli’de de etkili oluyor. Kocaeli Valiliği son dakika açıklaması merakla beklenirken, öğrenciler 11 Ocak Çarşamba Kocaeli okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyor. Ağırlıklı olarak Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olan kar yağışıyla ilgili son tatil gelişmeleri haberimizde yer alıyor.

11 OCAK KAR TATİLİ VEREN İLLER LİSTESİ

ISPARTA: Isparta kent merkezi ile Eğirdir ve Yalvaç ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Isparta Valiliğinden edinilen bilgiye göre, devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Eğirdir ve Yalvaç ilçelerindeki okullar bugün öğleden sonra tatil edildi.

MANİSA: Manisa'nın Demirci ilçesinde kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle eğitime bugün ara verildi.  

BURSA: Bursa'nın Mustafakemalpaşa ile Balıkesir'in merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Mustafakemalpaşa'da devam eden kar yağışı sebebiyle eğitim yapılmayacak.

BALIKESİR: Balıkesir'de ise öğleden sonra için Altıeylül ve Karesi merkez ilçelerinde okullar tatil edildi.
Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadenizde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.