Aralarında Kocaeli’nin de olduğu 4 ilde başlayan ‘yasa dışı dinleme’ operasyonunda TÜBİTAK ve TİB çalışanı 28 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.
Sabah saatlerinde Ankara merkezli başlatılan ‘yasa dışı dinleme’ operasyonunda Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’da polis harekete geçti. Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonda usülsüz dinleme yaptığı gerekçesi ile TÜBİTAK ve TİB çalışanı 28 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Gözaltı kararı olan isimlerden 22 kişinin TİB, 6 kişinin ise TÜBİTAK çalışanı olduğu bilgisine ulaşıldı. Operasyonda şimdiye kadar 20 kişi gözaltına alındı. 
 
POLİS, GEBZE’DEKİ YERLEŞKEYE GİRDİ
 
Operasyon kapsamında TÜBİTAK’ın Gebze’deki yerleşkesine polis girdi. 10 polis aracının girdiği yerleşkede hakkında yakalama kararı bulunan şahıslar hakkında işlem yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Gebze’deki operasyonun kriptolu telefonların dinlenmesi ile alakalı 6 kişi için gerçekleştirildiği öne sürülürken herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Öte yandan polis hakkına yakalama kararı olan TÜBİTAK eski başkan yardımcısı Hasan Palaz’ın Gebze’deki evinde arama işlemi gerçekleştirdi. Gebze'den Ö.Ö isimli şahsın gözaltına alındığı ve Ankara'ya götürüldüğü öğrenildi. 
 
YAKALAMA KARARI ÇIKAN İSİMLER
 
TÜBİTAK - Gökhan V, İmran E, Özgür Ö, Orhan Ü, Ayhan Y.
TİB -  Bülent K, Cüneyt K, İbrahim K, Ahmet B, İsmail B, Hidayet C, Ferhat S, Hamza D, Ali Osman T, Erkay U, Ahmet Asım Y, İbrahim Barbaros Ö, Mehmet A, Seyit Aydın Ö, Yunus Ş, Nur Muhammet A, Harun B, Barış Y, Adil B, Halil Ç.
 
FUAT AVNİ YİNE BİLDİ
 
Operasyon ile ilgili fuatavni isimli Twitter hesabından bir gün önce yazılanlar...
 
 
1. 17-25 Aralık sürecinde Y... şirazeden çıkaran, Bilal'le yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarının medyaya sızmasıydı.
 
2. Y..., görüşme kayıtlarının mutlaka yargı konusu olacağını iyi biliyor. 'Ne olursa olsun, kayıtlar sıfırlanmalı' dedi.
 
3. Kayıtların getirilemeyecek şekilde sıfırlanması ve Y...'in 'Tapeleri bunlar kaydetti' dediği kişilerden intikam alması için plan hazır.
 
4. Y...'in hedefinde TİB ve TÜBİTAK var.
 
5. Ankara Terör, bu sabah TİB VE TÜBİTAK'a yönelik kapsamlı bir operasyon yapacak. Yaklaşık 30 kişinin gözaltına alınması bekleniyor.
 
6. Operasyon yapılacak isimlerin başında TİB'de görevli eski Bşk. Vekili Osman Nihat Şen ve Bilgi Sis. Daire Bşk. İlhan Elieyioğlu geliyor.
 
7. TÜBİTAK'tan görevden alınan eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile bazı yazılımcılar da  gözaltına alınacak.
 
8. Y..., Hasan Palaz'dan dinlemelerle ilgili istediği raporu alamadığı için özellikle nefret ediyor.
 
9. İşin trajikomik tarafı Yezid, her yerde tapelerin gerçek olmadığını, montaj olduğunu haykırıp duruyordu.
 
10. Hayvanat bahçesi müdürünün TÜBİTAK'ına 'Hece hece konuşma üretilmiş' raporu bile yazdırılmıştı.
 
11. TBMM'de bakanların aklanma oylamasının yapıldığı saatlerde, kendisinin de oğluyla yaptığı konuşmaların sıfırlanma süreci başlayacak.
 
12. Dünyadaki tüm kayıtlar sıfırlansa bile ne onun ne de bakanlarının hırsızlıklarına dair kayıtlar sıfırlanmayacak.
 
13. 'Durumu bir türlü atlatamıyorum' diye adamına sızlanıp duruyorsun. Atlatamayacaksın. Korkma, titre.