İzmit şehir merkezinde bulunan ve ilimizin en ünlü kafelerinden birisi olan CAFE DE LA RUE’da yaşananlar sosyal medyada günün konusu oldu.
Aygül Karaefe adlı bayanın yaşadıkları herkesi şok etti. Şimdi sosyal medyada herkesin paylaştığı olay aynen şöyle
gelişmiş:Bugün akşam üzeri birkaç arkadaşımla buluşmak üzere yürüyüş yolu üzerinde De la Rue adında (kafenin adını yazarken bile tüylerim ürperiyor) bir kafeye gidiyordum. Yol üzerinde melodika çalan, 9 yaşında olduğunu sonradan öğrendiğim bir çocuk vardı.Harçlık vermek istediğimde benden yemek istedi. Ben de kıramadım ve adını yazdığım kafeye birlikte girdik.
Kapıdaki kişi(sonradan oranın işletmecisi olduğunu söyledi)bu çocuğun mekana giremeyeceğini, işyeri sahibinin emri olduğunu söyledi.O zaman benim de girmemin bir anlamı olmadığını, içeride bekleyen arkadaşlarıma haber verip çıkacağımı söyledim. Çocuğu kapıda bırakmak istemedim.Ben çocuğun benim sorumluluğumda olduğunu defalarca söyledimse de adam azimle çocuğu içeri sokmak istemiyordu. Mecburen çocuğa kapıda beklemesini, hemen geleceğimi söyledim ve arkadaşlarıma haber verip çıktım.Kapıdaki adam o kadar kaba ve baskıcı bir tutumdaydı ki, ben tutumlarının yanlış olduğunu söyledim diye beni çocukla birlikte neredeyse kapı dışarı etti. Ben de çocuğun elinden tuttum ve onu yolun devamındaki Özsüt'e götürdüm.Orada bizi gayet güzel karşıladılar ve ağırladılar.Diğer kafeden kalkıp yanımıza gelen arkadaşlarımın da bize katılmasıyla, biz de Baran'la(çocuğun adı Baran'mış)güle oynaya çok güzel bir yemek yedik. Baran çok akıllı ve gururlu bir çocuk ve bu çocukların hiç biri o adamların yaptığı muameleyi hak etmiyor.Başta adını yazdığım kafeye sık gidenler varsa, işletmecilerinin bu zihniyetteki insanlar olduğunu bilmenizi istedim.Ne yazık ki bugün yaşadıklarım bana, kapitalist sistemin insanlığı neredeyse öldürdüğünü kanıtlar gibiydi..