AB ve ABD’ye uyguladığı gıda ambargosu sonrası yeni pazar arayışına giren Rusya Federasyonu, 2023 yılında, 60 Milyar $ ihracat hedefi olan Kocaelili firmaların karşısında, önemli bir fırsat kapısı olarak duruyor. Üyelerinin yurtdışına açılımını sağlamaya yönelik çeşitli iş geliştirme programları düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası, Rusya’nın ambargosunu fırsata dönüştürmek için 2 önemli program düzenliyor.

TOPLANTI VAR

Bu programların ilki olan Rusya’ya İhracat Lojistiği Bilgilendirme Toplantısı yarın yapılıyor. Rusya pazarına girmek isteyen üyelere yönelik bilgilendirme toplantısı, KTO salonunda saat 14.30’da başlayacak. Rusya ve Türkiye arasında yapılan Hızlandırılmış Gümrük Hattı Protokolü konusunda yetkilendirilmiş olan firma FAVOR Trans ve Lojistik uzmanları, katılımcılara çeşitli konuları kapsayan kapsamlı sunum yapacak.

ST. PETERSBURG PETERFOOD GIDA FUARI

Rusya pazarı hakkında kapsamlı bilgiye sahip olan KOTO üyelerinin pazarın durumunu yerinde gözlemlemek için bir de fuar turu organize edildi. Bu kapsamda 10-13 Kasım tarihleri arasında 15 kişilik bir heyetle St. Petersburg’a gidecek olan KOTO, dünyaca ünlü gıda fuarı olan Peterfood’da zincir mağaza temsilcileri ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirecek.